Kungen i djungeln

Kid-Per-med-boken-300x200Misstänker att jag nu ställt till det för mig rejält. Kanske tagit mig massor av vatten över huvudet. Men vill man mycket här i livet antar jag att det kan bli sådana följder. Antar att jag får skylla mig själv. Plötsligt har jag fyra böcker jag behöver skriva klart. Helst på ett år! Med mitt heltidsarbete och familj år det sannolikt ingen realistisk ambition. Det hela kanske kräver sin förklaring.

Innan jag började skriva “Skuldens pris”, 2010, hade jag ägnat några år åt att fila på ett filmmanus till en animerad film, “Kungen i djungeln”, om älgen Sven som längtade efter att bli kung i djungeln.

Ett filmbolag, Fundamentfilm, var väldigt involverade i den processen och sökte finansiering. Trots stort intresse och entusiasm blev filmen inte av som tänkt och manuset låg vilande fram till bokmässan i Göteborg förra hösten då jag marknadsförde min debutroman, “Skuldens pris”.

Jag träffade där den supertrevliga ägaren till IDUS förlag, Ulrika Slottner, och nämnde då om min galna älg. Ulrika gick igång på storyn och ville ge ut “Kungen i djungeln”. Sagt och gjort, vi skrev avtal och så var man plötsligt barnboksförfattare också. Efter att ha skrivit cirka 50 sidor på uppföljaren till “Skuldens pris” så lade jag den åt sidan efter nyår och ägnade tiden fram till sommaren på att adaptera mitt filmmanus av Kungen i djungeln till bokform – ett litet annat sätt att skriva.

Jag putsade lite på den ursprungliga storyn, lade till vissa bitar och tog bort andra. Leif Åbjörnsson gjorde en rad roliga teckningar till boken vilket gav den ett positivt lyft. Så nu är man på väg till bokmässan igen för att marknadsföra bok nummer två, men den här gången under IDUS flagga. Måste säga, efter att ha varit egenutgivare på “Skuldens pris”, att det är oerhört skönt att ha proffsiga människor arbetande för att sälja boken. Kungen i djungeln har nu varit ute i några veckor och har mötts med stor entusiasm från läsare och ett riktigt gott omdöme från Bibliotekstjänst. Man tackar!

Så nu till mitt dilemma. Jag får ständigt förfrågningar från min kära läsare av “Skuldens pris” när uppföljarna “Svekets gåva” och “Vredens belöning” kommer. Jag önskar jag kunde säga. Nu vill nämligen IDUS ha ett par uppföljare av “Kungen i djungeln”. Det blir fyra böcker som alla ska vara färdiga “snart”. Någon föreslog att jag borde anställa en spökskrivare, he, he. Lär inte hända även om det säkert skulle vara en praktisk lösning. Jag gillar att skriva alldeles för mycket för att ge bort den biten. Så någon brist på sysselsättning lär det knappast bli…fram till pensionen. Där får man för att man trodde man kunde bli författare…

http://perherrey.com/kungen-i-djungeln/

 http://www.smalanningen.se/artikel/113849/tv-fran-gyllene-skor-till-barnbok-for-herrey

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Konstnärlig verksamhet, Livet som mormon, Media. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s