Värdekonservatism och rasism eller socialism och solidaritet…

black-baby-smiling

Det bästa av det mesta: att välkomna alla människor trots bakgrund och att låta föräldrar kunna vara hemma med sina små barn.

I natt kunde jag inte sova, vaknade upp och kollade valresultat istället. Brevid mig i sängen hade en hostande minsting krypit ner. Dags för Vab igen!

Resultatet var väl inte helt överraskande; medias skräckpropagande mot Sverigedemokraterna de sista dagarna innan valet verkade inte ha haft någon effekt. Det var väl ganska så väntat. De tongångar som jag mött på nätet har varit den ”vi är missförstådda”  martyrinställningen från de som stödjer Sverigedemokraterna och en aggressiv motattack från de som inte gillar Sverigedemokraterna. Konceptet funkar. Sd blir allt större och tackar nog sin lyckliga stjärna för all medial uppmärksamhet de fått. Det är en gammal insikt att all reklam är bra, även den dåliga.

I USA är mormoner mer populära på västkusten och mindre populära på östkusten. Varför då? Jo, för att där det finns gott om medlemmar, där alla känner en mormon, där är medlemmarna populära, men på östkusten där det inte lever så många medlemmar där bemöts kyrkan med misstänksamhet.  Samma tendens ser man med Sverigedemokraternas framgångar. Det är på landet, inte i storstäderna, som Sverigedemokraterna plockar sina röster. Människor som bor i storstäder är inte bara generellt mer välutbildade, de känner förmodligen flera invandrare. Min äldste sons kompisar heter bl a Rayan, Alpha, Salah, Rami, Milan, Hiba och Astou.

Finns det någonting som är positivt med Sverigedemokraterna? Ja, säkert. De kan tvinga socialdemokraterna att samarbeta mer med Moderaterna. Kanske kommer någon plötsligt på att blockpolitik är något som vi kan vara utan? Jag tror att ett parti som Miljöpartiet hade vunnit på att inte tillhöra ett visst block.  Sverigedemokraterna har också försökt konkurrera om Kristdemokraternas väljare.  Rätten till fri abort vill Sverigedemokraterna sänka från 18 till 12 veckors graviditet. Andra värdekonservativa frågeställningar som Sverigedemokraterna trycker på är att ta bort rätten för lesbiska pars rätt att få tillgång till insemination. Ensamstående eller samkönade par ska heller inte ha rätt att få adoptera barn. Sverigedemokraterna vill inte heller att föräldraförsäkringen ska innebära att ett visst antal dagar viks åt en av föräldrarna.

hemmaföräldrars nätverk råder till stor del förtvivlan över  det rödgröna valresultatet. En förälder vill flytta till Danmark där förhållandena är bättre för de som väljer att vilja stanna hemma med sina barn. En namninsamling har också satts upp där  man vill förändra de politiska ramarna så att föräldrar får större valfrihet.

Det är svårt att vara främlingsfientlig om man håller på med genealogi och DNA eftersom man då ganska snart upptäcker att alla människor är släkt. Nationalitet och nationer är bara en dimridå som inte motsvarar den genetiska blandning som kan uppvisas i ett land som t ex Sverige. Därför kan man ju naturligtvis reagera över att i ett land som Frankrike, som inte är lite känd för sin rasism, där är Y-DNA-test dvs att man testar sin fars linje, förbjudet och kan ge ett års fängelsestraff och € 15,000 i böter. Anledningen till detta lär dock inte vara rasism, utan det faktum att fäder inte har rätt att rota i om barnet som fötts inom äktenskapet skulle vara deras eget eller inte. Det luktar dubbelmoral på långt håll och den officiella orsaken till detta förbud är att man i Frankrike betraktar sociala band som viktigare än genetiska.

Det känns konstigt att titta på valresultatet. Vinnare i valet är ett ickerasistisk, välfärdsparti som inte har värdekonservativa värderingar och inte sätter familjens valfrihet i centrum samt ett främlingsfientligt parti med värdekonservativa värderingar som sätter familjens valfrihet i centrum. Jag undrar vad det är svenska folket vill ha egentligen?

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Filosofiska tankar, Högtider och evenemang, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s