Inför bokmässan 2014: Hanna Höglund

hannaÖnskar er en härlig söndag och passar på att presentera en ny författare som deltar under bokmässan.
Hanna Höglund som precis har debuterat med sin fantasyroman! Tack för att du ville svara på några frågor :-)

Berätta kort om din bok som är med på mässan:
Jag har med mig min debutroman, en ungdomsbok som heter Ljus som varit dolt och är är upptakten i nya fantasyserien Berättelsen om Lianne. Lianne Visander är en stark, tankfull tolvåring, som lämnar sitt hem för en främmande, magisk värld som hennes mamma hållit dold under hela hennes liv. I den nya världen fascineras Lianne av magins skönhet samtidigt som där finns röster på skolan som gör allt för att hon ska känna sig utanför och annorlunda. Men något rör sig under ytan och underliga gåtor kräver sina svar. Medan Lianne försöker förstå ställs världen inför hot och förändringar. En varm bok där sagan om ljus och mörker blandas med hur det är att vara ung.
Hur skiljer sig den här serien från andra böcker i genren?
För det första är världen helt egen. Där finns mycket igenkänning från vår värld, framförallt i första boken, men där finns också en magisk ordning som är ny och spännande för läsaren. Sen upplever jag att fantasy ofta generaliserar det som är ont och gott. Det gör inte jag. Jag problematiserar: vem är god och ond och hur vet man det?
Varför skriver du?
För att jag har något att berätta. För att jag njuter av skapandeprocessen som gör mig lycklig, håller mitt humör i schack och fyller mig med energi. För att jag inte kan tänka mig att göra något annat.
Läs mer på: lianne.se

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s