Hattar och mössor – nu är det val igen, ja nu är det val igen!

stefanTobias som har tillhört min församling, men sedan många år tillbaka bor i Stockholm delade med sig av följande klipp i samband med att det är valtider i Sverige. Som flera medlemmar redan vet så är Tobias bror till den kände artisten Stefan Andersson. Stefan slog igenom med en låt om fred, om jag inte minns fel. Inte så konstigt kanske med tanke på att barnen växte upp som Jehovas Vittnen som är kända för att vara pacifister.  Det var kompisar som tog med sig Tobias till vår kyrka. Tobias var då övertygad om att Jehovas Vittnen hade rätt lära, men blev till slut medlem i Jesu Kristi Kyrka…

Ja, hattar och mössor – det var ett tag sen. En medlem i kyrkan i Finland var förvånad över att vi har blockpolitik i Sverige. I Finland samregerar motsvarigheten till Moderaterna och Socialdemokraterna. Vem vet om vi också får något liknande i Sverige i framtiden?

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Konstnärlig verksamhet, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s