Bob Marley

marley

En bloggare i kyrkan som lyssnar på reggae kom fram till att Bob Marley, som under många år var en Rastafarai trodde på profeter. Det framgår bl a i en sång kallad ”Give thanks and praises

”What did Bob Marley and Mormons have in common?

Probably more than you would think! I love reggae music, and although Bob Marley isn’t my most favorite reggae artist, one of his classics has been on my mind lately. It’s the song, ”Give thanks and praises”. In contains the lines,

”Glory to Jah, the Prophet is come (through all these ages);
Glory to Jah, the Prophet has come (through these stages).”

For your information, Jah is the shortened Rastafarian (Bob Marley’s religion for a large portion of his life) way of saying YHWH or Jehovah. Bob Marley believed in a living prophet, and he sang his beliefs beautifully. ”http://elderjika.blogspot.se/2011/09/what-did-bob-marley-and-mormons-have-in.html

Ja, en annan sak som senare blev en gemensam nämnare är att Bob Marley lämnade sin rastafaritro och döpte sig som ortodox kristen. Det är kanske inte så många som kände till, men själv blev jag tipsad av en ortodox kompis om detta.

”However, what most people don’t know, and many try to cover up, is the fact that Bob Marley converted to Christianity in 1980. In fact on 4 November 1980 he was baptised and became a member of the Ethiopian Orthodox Church. When he was buried under Orthodox rites on 21st May 1981 it was with his Bible and his Gibson guitar! http://journeytoorthodoxy.com/2010/06/03/bob-marley-orthodox-christian/

 <br />

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Konstnärlig verksamhet, Musik, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s