Mormoner är liberalare än du tror…

Meditating_in_Madison_Square_Park

Meditating in Madison Square Park, New York City

Om man jämför olika kristna grupper så är mormoner jämförelsevis väldigt liberala. För hur många vet om att mormoner med tempelrekommendation håller på med

Yoga
Reiki healing
Mindfulness
Transcendental Meditation
Annan slags meditation
Qi gong & Tai chi
Pilates
Frigörande dans
Frigörande andning

För vad ska en icke-religiös person tro när andra kristna påstår att mormoner är trångsynta, fundamentalistiska, manipulativa, sekteristisk och allt möjligt annat? De påstår ju detta eftersom mormoner håller på med yoga, mindfulness, meditation och allt möjligt annat, sådant som vanliga medlemmar i frikyrkor aldrig skulle göra och som inte tolereras där.

Fast vanliga Medelsvensson tycker ju att dessa saker är helt ok, eller hur? Mormoner har väldigt mycket mer gemensamt med vanliga Medelsvensson är med frikyrkliga faktiskt. Inte alla Medelsvenssons använder tobak, de minskar ju på det nuförtiden, och det är färre som dricker alkohol också. Att leva hälsosamt är ju inne och populärt, dvs en sådan livsstil som mormoner har. Det är inte heller alla Medelsvenssons som dricker kaffe eller té.

Så hur liberala är mormoner då jämfört med andra kristna? Det kan man ju fråga sig?

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hälsa, Livet som mormon, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s