Finska varuhuskedjan Halpa-Halli vägrar sälja homo-frimärken pga kristna värderingar

o-TOM-OF-FINLAND-STAMP-facebook  Den stora nyheten i finska gay-världen är att varuhuskedjan Halpa-Halli med 38 butiker runt om i Finland bojkottar försäljning av frimärken som har motiv av den finske gayikonen Touko Laaksonen (1920–1991), som är mera känd som Tom of Finland.

Kedjan motiverar sitt beslut med att det är en kedja med kristna värderingar och att försäljning av dessa frimärken skulle uppfattas som stötande av kristna. Kedjar säljer inte alkohol eller tobak och håller stängt på söndagar.

Nu kan jag inte utläsa om Halpa-Halli även säljer musik, men med tanke på att många av de största pop-artisterna faktiskt är homosexuella så torde deras hyllor gapa tämligen tomma. I USA går vissa kristna grupper ännu längre, då de inte bara sovrar i sitt sortiment, utan också vägrar att tillhandahålla tjänster och varor till homosexuella t ex baka bröllopstårtor till gaybröllop eller ta bröllopsfoton på samkönade par.

http://www.hhnet.fi/Companyinfo.aspx

http://hbl.fi/nyheter/2014-09-09/653741/halpa-halli-valde-bort-tom-finland

 

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s