Social mediakampanj mot objektifiering av kvinnor

carls-jr

Blev tipsad av Mitch Mayne, som vanligtvis arbetar för HBTQ-frågor, om två kvinnor i kyrkan, tvillingarna Lexie och Lindsay Kite, som båda har doktorerat inom studiet av media och framställningar av kroppen vid University of Utah. De för nu en kampanj mot burgerjätten Carl’s Jr. marknadsföring, där kvinnor exponeras som sexobjekt. Denna typ av reklam lär killar och tjejer att kvinnor inte är något annat är objekt och det leder bl a till ätstörningar för tjejer, menar systrarna Kite.

Systrarna är med och driver hemsidan  ”Beauty Redefined ” – ”Omdefinierad skönhet” för att verka mot sexualisering av kvinnor och för att ta fram en handlingsplan emot detta kvinnoförtryck.

Beauty Redefined is dedicated to taking back beauty for females everywhere through teaching people to recognize and reject harmful messages about female bodies in media and cultural discourse. We do this through speaking engagements in a wide variety of settings, publishing our research on this website, and continuing the conversation through social media. For more on our work and how you can join the battle to redefine beauty in healthy and empowering ways, please follow the links above through Step 1: Recognize, Step 2: Redefine, and Step 3: Resist.

http://www.beautyredefined.net/

http://www.utsandiego.com/news/2014/sep/02/utah-women-target-carls-jr-for-racy-ads/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Hälsa, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Psykologi, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s