Att vara praktikant i Mormonkyrkan

mormon-sister-missionaries

Jag läste på Flashback, Nordens största internetforum, om en kille som ville prova på olika religioner för att se vad som passade honom bäst. Han ville testa att leva som de gör utan att behöva lova att bli medlem. Han var nyfiken på att få uppleva ett äkta religiöst liv.

https://www.flashback.org/t2425616

Killen frågade sig runt och han frågade en mormon som han känner. Det blev ett positivt svar. Så här skriver killen på Flashback:

”Ringde en mormon jag känner och frågade om dom har något emot att ta emot folk som vill prova på deras sätt att leva men inte tror på gud i dagsläget men är öppna i frågan. Fick rekommendationen att det inte var några problem, dom välkomnar mer än gärna mig med öppna armar oavsett om jag vill prova på deras sätt eller bara veta mer. +2 för Mormonerna, väldigt tillmötesgående och ingen predikan eller allmänt strul.”

https://www.flashback.org/sp49919157

Jag tycker att denna kille har precis rätt inställning till detta med religion. Det går inte bara att läsa böcker och studera för att komma fram till ett svar. Religion behöver praktiseras, man behöver leva som de gör.

I Mormonkyrkan så kallar vi praktikanter för undersökare, och man kan undersöka mycket eller lite. Det är bara att välja själv. En del vill kanske bara gå på möten i kyrkan, medan andra vill träffa missionärerna dessutom. Sen så finns det en del som dessutom gärna träffar församlingsmedlemmar och vill bli kompis med dem och umgås.

Det går ju naturligtvis att ända sig, så den som först bara vill gå på möten kanske vill träffa missionärerna efter ett tag osv. Sen finns det andra som bestämmer sig för att mormonlivet inte var något för dem och vandrar vidare någon annan stans.

Oavsett så behöver man vara praktikant ett tag och vara det helhjärtat, det fungerar inte annars. Religion behöver praktiseras, för böckerna är i sig bara pappersblad som är fulla med bokstäver, och de får liv först då man praktiserar det som står där i texten.

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s