John Bytheway

John BythewayJohn Bytheway var på Festinord 2013 och talade till ungdomarna. Han är en väldigt populär och berömd författare, talare och lärare i Mormonkyrkan, och han drar stor publik vart än han kommer.

Det första som slog mig när jag hörde talas om John Bytheway var hans efternamn. Det tog mig ett par minuter att förstå att hans efternamn var ”Bytheway” som på svenska betyder ”förresten”. Jag tyckte att jag hörde folk säga att han hette John ”förresten”.

Så när jag väl förstod att jag missförstått, ja då skrattade jag lite smått för mig själv och tänkte att precis så här är det när kristna missförstår varandra. Man hör någon säga en sak, och man tror att man hört och förstått det hela rätt. Men någonstans så känns det som att man inte riktigt fattat galoppen för den andra personen fortsätter att försöka att förklara och ger inte upp. De ger inte upp förrän aha-upplevelsen kommer, och ibland tar det tid, lång tid.

Så här skriver Meridian Magazine om honom:

”John Bytheway was born and raised in Salt Lake City. He served his mission in the Philippines, attended the University of Utah, and eventually graduated from Brigham Young University. He began teaching the Book of Mormon as a part-time instructor at BYU in 1996, where he later earned a master’s degree in Religious Education. For many years, John has enjoyed teaching at youth conferences, Education Week, and Especially for Youth. He particularly enjoys finding ways to teach the more challenging topics of the gospel to young people. He has written two books on subjects within the Book of Mormon: Righteous Warriors: Lessons from the War Chapters in the Book of Mormon, and Isaiah for Airheads, which covers the Isaiah chapters in the Book of Mormon. He met his wife, the former Kimberly Loveridge, while working at Especially for Youth, and they are the parents of six children.”

http://www.ldsmag.com/author/john-bytheway

Jag hittade två långa tal av honom på internet, och på YouTube har Deseret Book ett antal små korta klipp.

http://vimeo.com/38810810

http://www.byutv.org/watch/6e8b53e1-d045-4a22-a80c-addfd737e1f2/supersonic-saints-supersonic-saints

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Personporträtt, Skrifterna allmänt, Tänkvärda ord och berättelser, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s