Håkan Palms föreläsning om Surviving Hitler en succé

bestIgår fick intresserade åhörare tillfälle att ta del av författaren Håkan Palms bok Surviving Hitler.

Håkan skriver själv:

 ”Lokalen fylldes. Alla satt som tända ljus och jag berättade under två timmar den osannolika men sanna berättelsen om mina föräldrar liv. Förundran, tårar, skratt, tacksamhet och vittnesbörd fyllde rummet. Översättning skedde både till persiska och engelska…Berörda kom många fram efteråt och hade behov att ge feed-back till mig. En av genomgående kommentarer var att man ansåg att jag måste föra ut berättelsen till många fler. Jag svarade att får jag inbjudan så kommer jag både till Örebro, Uppsala och Göteborg.”

Vi får hoppas att fler vill ta tillfället i akt att lyssna till Håkan Palm, både medlemmar och övriga intresserade. Jag kan tänka mig att judiska församlingar runt om i Sverige skulle vara intresserade. För Håkan är hans judiska arv viktigt. Ibland besöker han även synagogan på sabbaten för att hedra sitt arv. 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Högtider och evenemang, Judendom, Konstnärlig verksamhet, Kyrkans historia, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Håkan Palms föreläsning om Surviving Hitler en succé

  1. mormonlady skriver:

    Ja, hoppas att många ger Håkan Palm chansen så att han kan få berätta detta på många ställen. Jag ryser av avsmak när jag hör folk förneka nazisternas beteende och Förintelsen, eller förminska den. Hoppas att boken kan få chansen att bli en långfilm också med berömda skådespelare och kan komma på biograferna runt om i världen. Håller tummarna för detta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s