Grattis Freddie Mercury!

Screenshot from 2014-09-05 11:22:31Idag skulle Freddie Mercury ha fyllt år. En av världens underbaraste artister i mitt tycke. Blev jätteglad när mina hårdrocksälskande barn plötsligt fann en samlings-CD hemma med Queen och de älskade musiken. Tänk att det finns någon musik som mamma gillar som de också gillar.

Freddie Mercury dog tragiskt nog i AIDS 1991, samma år som jag döpte mig i kyrkan. Den enda koppling man kan hitta mellan Freddie Mercury och kyrkan är i stort sett att artisten enligt vissa hemsidor lär vara ställföreträdande döpt för i kyrkan.

Ja, förut gick det lite vildare till i kyrkan och folk döpte sig för kändisar bl a. Idag finns en mycket större koll på att det är släktingar man utför ställföreträdande arbete för. Eftersom den kända famousdeadmormon-hemsidan som förtecknade alla kända döda personer som mormonkyrkan har låtit döpa sig också verkar ha gått hädan så loggade jag in på mitt lds-konto och gjorde en sökning på Freddie Murcury. Naturligtvis fanns han med i kyrkans genealogiska databas, men när jag tittade närmare så har inget ställföreträdande arbete gjorts. Statusen ”Needs more information” står på hans profil och den statusen står också på hans föräldrar. Tydligt är att ingen har lyckats koppla ihop sig med släkten i varje fall eftersom det bara är dessa tre profiler som finns med i släktträdet. Själv kan jag inte göra något eftersom geni.com tydligt meddelade mig att jag inte hade någon koppling till Freddie. Det får bli om någon medlem i kyrkan har indisk-persiska rötter i likhet med Freddie, som egentligen hette Farrokh Bulsara. Som kuriosa kan nämnas att familjen omfattade den uråldriga religionen  Zoroastrism. I wikipedia står det att  ”Trots att han inte hade besökt några religiösa mässor på flera år så leddes hans begravning av en zoroastrisk präst.

Tyler Glenn kom ut som homosexuell, iklädd en T-shirt med Freddie Mercury och en mindre känd rockmusiker som växte upp i  Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mick Ronson, spelade på  The Freddie Mercurys Tribute concert 1992.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Genealogi, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grattis Freddie Mercury!

  1. mormonlady skriver:

    Jag kollade också nu i geni.com och jag är inte heller släkt med honom tyvärr. Inget att göra åt med andra ord.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s