Mirakel

bleeding-woman”vi arbetar flitigt med att skriva för att förmå våra barn, och likaså våra bröder, att tro på Kristus och att förlikas med Gud. Ty vi vet att det är genom nåd vi blir frälsta, sedan vi har gjort allt vi kan göra.”(2 Ne 25:23)

Visst sker det mirakel omkring oss än idag, men på något sätt tycks människor tro att mirakel är något som kan ske, utan att vi själva gör något alls. Herren kan rädda oss, men vi måste, som den blödande kvinnan som trodde att hon skulle bli botad om hon rörde vid Kristus mantel, ha tro.

Ibland måste vi också göra något själva. Den arameiske krigsherren Naaman trodde att profeten Elisha skulle bota honom, utan att han själv skulle göra någonting. Men, Elisha krävde även något av Naaman:

”Då sände Elisa ut ett bud till honom och lät säga: ”Gå i väg och tvätta dig sju gånger i Jordan, så skall ditt kött bli friskt igen och du bli ren.” 11 Men Naaman blev vred och for sin väg och sade: ”Jag trodde att han skulle gå ut till mig och träda fram och åkalla HERRENS, sin Guds, namn och föra sin hand fram och åter över stället och så ta bort spetälskan. 12 Är inte Damaskus floder, Abana och Parpar, bättre än alla vatten i Israel? Då kunde jag ju lika gärna tvätta mig i dem för att bli ren.” Så vände han om och for sin väg i vrede.
13 Men hans tjänare gick fram och talade till honom och sade: ”Min fader, om profeten hade begärt något svårt av dig, skulle du då inte ha gjort det? Hur mycket mer nu då han endast har sagt till dig: Tvätta dig, så blir du ren!” 14 Då for han ner och doppade sig i Jordan sju gånger, så som gudsmannen hade sagt. Och hans kött blev friskt igen som en ung pojkes kött, och han blev ren. ” ( 2 Kung 5:1-19)

Gud kan naturligtvis rädda – frälsa oss, utan att vi själva gör någonting. Men meningen med jordelivet är att vi själva måste manifestera vår tro på Gud och på oss själva. Vi är kapabla, och det är det Gud vill att vi ska lära oss.

Nyligen fick jag ta del av två klipp som visar på två rena mirakler. Det ena klippet handlar om en överviktig amerikansk krigsveteran som läkarna sagt aldrig kommer att få hälsan igen. Han kommer aldrig någonsin att kunna springa mer. Vid 47 års ålder bestämmer sig mannen för att trotsa läkarna.

Det andra klippet handlar om en man med autism som redan som liten beslutar sig för att arbeta för att inte längre uppfylla kriterierna för denna diagnos.

Båda klippen visar på mirakler, men båda visar också på hur mycket dessa personer har utvecklats genom att de har gjort allt de kan göra.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Frälsning, Funktionshinder, Hälsa, Mormons bok, Skrifterna allmänt, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s