Niall – Native American Indian Meditation Music

Niall

Niall

Jag har alltid varit intresserad av musik, och under hela min uppväxt så spelade jag piano flera timmar per dag klassisk musik. Jag fick privatlektioner av en fin musikdirektör som var lärare på kommunala musikskolan och kantor i Svenska kyrkan. En timme privatlektion i veckan allt sedan jag var riktigt liten tills jag flyttade hemifrån.

Jag tragglade skalor, spelade, lärde mig transponera, dirigera, musikhistoria och allt annat. Det enda som hindrade mig från att gå på Musikhögskolan var att jag inte hade nerver nog att ha publik. Jag kunde inte hantera detta med att ha en publik, för då fick jag en blackout och glömde allt. Det blev tomt i skallen. Så där flög min musikkarriär all vägens väg tyvärr. Det fungerade bättre då jag ett tag jobbade som musiklärare. Det var kul.

Det var i och med mitt möte med Mormons Bok som jag blev mer intresserad av de amerikanska indianernas musik och musik som var inspirerad av sådan. De amerikanska indianerna har många olika förfäder. Tio led bakåt ger 1024 olika förfäder (och ännu längre tillbaka i tiden så blev det ännu fler förfäder förstås), och även om de flesta kom från Asien så finns det en stor chans att man kan finna en och annan israelit som det berättas om i Mormons bok. Efter ett tag så hittade jag Niall, en engelsk musiker som var inspirerad av de amerikanska indianernas musik.

”Born in Luton, England, Niall began learning the trumpet and recorder at the age of 7. As a teenager he progressed to playing drums, flute, guitar and keyboards. In the early 90’s he started writing and producing music for various production companies and taking on location recording projects for choirs, orchestras and bands.

  Niall has recorded/produced all his albums and played the majority of instruments that feature on them. Where his albums require natural sounds i.e. thunder, rivers, fire, birdsong etc, he has recorded these on location around the UK. Some of these recordings are now available as part of the Ultimate Natural Sounds series.

 Niall’s music can be described as uplifting, relaxing and hauntingly beautiful. He works in a style that blends ethnic, world and new age together. In 2009 his Buddha music card was a winner at the INATS award ceremony in Denver, Colorado. ”

http://www.niallmusic.co.uk/

Power Animals

1.The Horse
2.The Owl
3.The Wolf
4.The Eagle
5.The Bear
6.The Salmon
7.The Snake

Native American Nights

1.Blackfoot Fire
2.Night Hawk Wing
3.Keepers of the Night
4.Bright Star

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Musik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s