Lev efter den gyllene regeln – respektera andra!

12. Gyllene regel

”Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem. Detta är lagen och profeterna” (Matt 7:12)

 En av de viktigaste lärdomarna i kristendomen, som också finns som en grundläggande etisk princip i de flesta religioner, är Den gyllene Regeln.  Den innebär helt enkelt att du ska behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vill jag bli respekterad för den jag är så är det också mitt ansvar att respektera andra för det som de står för.

Det är inte alltid lätt att respektera människor som lever enligt helt andra normer än man själv har. Helst hade jag velat slippa rasistiska demonstranter på gatorna eftersom jag inte anser att de respekterar andra människor för vad de är. Rökare är också ett kapitel för sig. Jag respekterar dem om de håller sig lååångt borta från mig.

Är man religiös anser jag att det är viktigt och självklart att inte påtvinga andra människor sina egna religiösa idéer. Det är också viktigt att respektera att andra människor inte har samma religiösa tro som jag har.

I en artikel på  Gaybladet så skriver sidans redaktör Andreas Liljebladh om bloggen apg29.nu som drivs av en predikant i pingstkyrkan. Liljebladh påtalar de destruktiva konsekvenser som evangelikalas inflytande har på HBTQ-personer. I artikeln nämns också hur författaren på apg29 kritserar bl a vår kyrka..

Att vara kristen innebär för mig att följa Kristus och efterlikna honom. I det ingår inte att döma personer för deras tro eller för sexuell läggning, utan att fokusera på att älska sina medmänniskor.

Sektbloggare till ny attack– vill bojkotta Pressbyrån

Gaybladet Aug 24,2014 0 Kommentarer

Den evangelistiska kyrkan är känd för sina påhopp och attacker på HBTQ-personer.

Nu går en av kyrkans sektbloggare, Christer Åberg till ytterligare en attack i sin blogg där han lyfter fingret och varnar för Pressbyråns satsning under Örebro Pride.

I samband med årets festival har Pressbyrån valt att byta namn på sina butiker till ”Bögbyrån” för att visa sitt stöd för pridefestivalen. En anställd på Pressbyrån menar i ett uttalande att man kommer skylta om. Utöver detta kommer man även ge påsar, ballonger, t-shirts och vimplar med samma namn, bekräftar samma person.

Sektbloggaren Christer Åberg uppmanar nu allmänheten att inte handla på Pressbyrån då de ”främjar synden”.

De senaste månaderna har han även kritiserat andra minoriteter, däri muslimer, katoliker och mormoner.

Evangelistiska kyrkan anses, i många länder, vara en av de farligaste kyrkorna för HBTQ-personer. Kyrkan har ett stort inflytande i Jamaica, där man propagerar kraftigt mot homosexualitet och homosexuellas rättigheter. Detta har i sin tur lett till att många HBTQ-personer i Jamaica tvinga leva i underjordiska avloppstunnlar. (Källa: Gaybladet.se 140824. Sektbloggare till ny attack– vill bojkotta Pressbyrån)

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Högtider och evenemang, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s