Hidden in America – USA bakom stängda dörrar – TV4 Fakta

The Destination America show "Hidden in America: The Mormons" includes a look at LDS missionaries.

The Destination America show ”Hidden in America: The Mormons” includes a look at LDS missionaries.

Ikväll kl 20:00 i TV4 Fakta så kommer ett tv-program om Mormonkyrkan, ”USA – bakom stängda dörrar”, mormonerna. Alla har inte den tv-kanalen och man kan inte se den på TV4 Play utan att betala för det, premium. SÅ jag tog och letade upp tv-programmet på nätet så att alla kan se det redan nu.

http://www.tv4.se/usa-bakom-st%C3%A4ngda-d%C3%B6rrar

http://www.sltrib.com/sltrib/news/57862203-78/missionaries-church-converts-lds.html.csp

Länk till TV-programmet om man vill se det redan nu.

http://movzap.com/cg54ljdpr6fu.html

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Joseph Smith, Kyrkan utvecklas, Kyrkans historia, L&F, KP, Livet som mormon, Media, Mission och evangelisation, Missuppfattningar, Mormons bok, Personporträtt, Profeter, profetior, Samhällsfrågor, Skrifterna allmänt, Tempel, Teologi. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hidden in America – USA bakom stängda dörrar – TV4 Fakta

 1. mormonlady skriver:

  De markerade tydligt när de talade om fundamentalisterna (FLDS) och oss. De visade inte tempelgarments eller tempelceremonier. De gav mycket positiv PR pga att de visade om hjälpverksamheten, lät medlemmar säga positiva saker och talade allmänt gott om kyrkans ledare på ett neutralt journalistiskt sätt. De hade inte en antimormonmentalitet i sitt sätt alls tycker jag.

  Gilla

  • Bahra skriver:

   Ja, det stämmer. Men jag tror ändå att det blir svårt att hålla isär för de som inte redan är väl insatta. Dessutom har jag svårt att se oss som ”hidden” när vi faktiskt försöker synliggöra oss så mycket det bara går.

   Gilla

   • mormonlady skriver:

    Mormonkyrkan kommer nog vara ”hidden” tills den blir verkligt mainstream, dvs att präster, pastorer och teologer slutar upp med att kalla den för en sekt.

    Gilla

 2. Bahra skriver:

  Håller med om att det var väldigt mycket utrymme åt fundamentalisterna. Det blir ju dessutom svårt att inte blanda ihop fundamentalisterna med oss när vi vävs ihop i programmet på det där sättet. Men det var nog det som var meningen.

  Min misstanke är att de EGENTLIGEN ville göra programmet om fundamentalisterna, för de håller sig verkligen för sig själva (och skulle därmed uppfylla programseriens titel: ”hidden in America”), men de är ju då som sagt inte direkt kända för sin öppenhet. Så där tog det nog definitivt stopp. – Plan B: Bunta ihop med vanliga mormoner.

  När det gäller kalender-killen kan jag förstå att man ogillade att killen gör om missionärs-äldsterna till sex-objekt. Hade det varit att överreagera på en motsvarande kalender på missionärs-systrar? Jag tycker nog personligen att om han tyckte att det där var en bra idé så är det något som inte riktigt rimmar som det ska. Men jag är ju inte insatt förstås, så jag kan ju ha fel. Min andra tanke var ”only in America”, men det stämmer nog tyvärr inte…

  Allt som allt var den tveksamt OK med tanke på programserien. Men jag behöver ju inte gilla den för det.

  Gilla

 3. Gunnel Troberg skriver:

  Jag vet inte om jag gillade den faktiskt. Stort utrymme åt fundamentala kyrkan, som ingenting har med vår kyrka att göra. Stort utrymme åt killen som skapade pin-up- kalendrarna. Visserligen kanske jag tycker att det var att överreagera – det var väl inte mycket man fick se av de grabbarna precis, men det var väl att officiellt ge fel image av kyrkan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s