”Inga rasister på våra gator”

Antirasister

Just nu så svämmar tv-rutan över av våld. Det verkar inte finnas något slut på allt elände. Antirasisterna skriker slagord och ropar ”Inga rasister på våra gator”. De kallar polisen för nassesvin och mördare.

I Sverige så kölhalas vår svenska polis som försöker att upprätthålla lag och ordning. De anklagas för övervåld då de försöker stoppa våldsbejakande antirasister som anser att det är helt ok att inte lyda polisen. De stackars poliserna försöker att hålla ordning på gator och torg, och i en demokrati så får man lov att ha väldigt olika åsikter utan att vara kriminell.

Jag gillar inte rasister, men jag gillar inte våldsbejakande antirasister heller. Och så länge som rasisterna inte gör eller säger något som är kriminellt så har de rätt att uttrycka sin åsikt även om jag själv inte håller med. Våldsbejakande antirasister bryter mot lagen och är kriminella. Men de tror att de utövar våld för den goda sakens skull då de vill tysta och stoppa rasisterna. Finns det ett våld som är gott? Nej, naturligtvis inte.

Våld löser ingenting. Det finns bara förlorare. Och i en demokrati så är det inte ok att försöka tysta dem man inte gillar. Man får faktiskt inte göra det. Vi har allmänna val till stat, kommun och landsting, och det går dessutom att strejka och demonstrera med plakat osv.

Jag förstår inte det där med att vissa vill muta in gator och torg som sin egendom. Var har de fått den idén ifrån? Det är en väldigt odemokratisk åsikt.

”Slagord som ”Hela Malmö hatar polisen” skreks ut. I trängseln runt torgets fontän hittade Kvällsposten initiativtagaren Felicia Mulinari. – Jag var på demonstrationen i Limhamn. Polisen brukar använda våld, men där satte man 3000 liv på spel för att skydda sex nazister. Vi tycker att det är helt sjukt och det är därför vi demonstrerar, säger hon. – De skyddar folk som vill hota personer med min hudfärg och de gör det med våld.”

Ärligt talat, vad tror folk att demokrati innebär? Det är inte tillåtet att blockera och stoppa sina meningsmotståndare och försöka att tysta dem även om man inte gillar dem. Det är polisens uppgift att stoppa ett möte om det sker något kriminellt, oavsett om det är från talarstolen eller bland åhörarna. Jag gillar inte heller nazister, och jag visar det genom att inte rösta på dem i valet nu i höst.

”– Grundlagen ger ett starkt skydd för alla medborgare att fritt uttrycka sin åsikt och att till exempel genom demonstrationer påverka opinionen. Polisen ska medverka till att en sådan opinionsyttring kan genomföras.”

http://www.expressen.se/kvallsposten/demonstration-mot-polisinsatsen-i-malmo/

”Att olika personer har olika utgångslägen åsiktsmässigt är ingen nyhet, men att folk som befann sig på Limhamns torg (och vissa som inte gjorde det) med säkerhet uttalar sig kritiskt mot polisens insats är för mig helt oförståeligt. Visst skulle deras åsikter vara befogade om historien om gårdagen verkligen var så svartvit som den kan förefalla om man läser om den. Trots mitt idoga letande och läsande så står inte min version att hitta någonstans. Bortklippta är de sekvenser av filmupptagning som visar hur många, inte alla, maskerade motdemonstranter skakar kravallstaket, kastar smällare, glasflaskor och bengaliska eldar mot talarpodiet och mot polisen. Hur samma motdemonstranter när de blir tillsagda av polisen, som kritiseras för att de inte kommunicerade, antingen trotsar polisen eller istället för att med saklig dialog bemöta tillsägelser, börjar skrika åt och till poliser att de själva kan vara nazistsvin eftersom de skyddar Svenskarnas parti. Att de är dumma i huvudet och kan dra åt helvete.”

http://www.sydsvenskan.se/asikter/till-skillnad-fran-lukas-moodysson-sag-jag-oacceptabla-handlingar-fran-motdemon/

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s