Did my stake president just ok my top surgery?? Yes, he did!!

transDid my stake president just ok my top surgery?? Yes, he did!!

Transsexualitet är en svår fråga inom mormonkyrkan, men ändå väljer människor som är transsexuella att komma (tillbaka) till kyrkan. Kanske beror det delvis på att man känner att vindarna håller på att byta riktning inom kyrkan? På forumet Mormon building bridges fick jag upp ögonen för ovanstående statusuppdatering av signaturen Kriss PurpleLion Murray. Han berättar att hans stavspresident har godkänt att han ska operera överkroppen. Kriss är ursprungligen kvinna, och berättar kortfattat sin historia:

In a nutshell, I grew up in the church, left several times, finally had my name removed, started transitioning (six years ago), came back to church (five years ago), am now attending as a man, attending Priesthood but having to use the unisex bathroom, am working with my bishop and stake president to be rebaptized.

 

Jag blir väldigt glad när jag läser om detta eftersom det faktiskt är så att en del människor helt enkelt föds i ”fel kropp”. Kriss är dock medveten om att kyrkans handbok ger vid handen att könsbytesoperationer inte är helt ok med kyrkan, men han påpekar också glatt att det inte står någonting alls om hormonbehandling i handboken. Även om Kriss nu kommer att bli medlem i kyrkan igen så konstaterar han att han inte kommer att få prästadömet eller en tempelrekommendation. I kyrkan kommer han fortfarande officiellt sett att betraktas som en kvinna.

The way it stands now the Handbook of Instructions says members who are considering having ”elective” SRS (meaning lower surgery) *may* face disciplinary action if they go through with it but it doesn’t say what that action would be. That would depend on your bishop. It also says that one who has had ”elective” SRS *cannot* hold the Priesthood or have a temple recommend.

 

https://www.facebook.com/kriss.murray?fref=nf

 

https://www.facebook.com/groups/mormonsbuildingbridges/?fref=nf

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s