Vi har en sopig straffskala!

kinnamanI Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är familjen i centrum. Ingen framgång i världen kan kompensera för ett misslyckande i familjen är ett citat som en ledare i kyrkan en gång uttalade. En av anledningarna till att familjen är så viktig är att familjen är där barn föds och växer upp. De ska växa upp i kärlek och trygghet och få både sina timliga och andliga behov tillgodosedda.

För Jesus Kristus är barnen något centralt. I Matteus 18:1-7 kan vi läsa:

1 I samma ögonblick kom lärjungarna fram till Jesus och frågade: ”Vem är störst i himmelriket?” 2 Då kallade han till sig ett barn och ställde det mitt ibland dem 3 och sade: ”Amen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket. 4 Den som ödmjukar sig som detta barn, han är den störste i himmelriket. 5 Och den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig. 6 Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup. 7 Ve över världen som förför.”

De orden tänker jag på när jag läser om terrororganisationen IS som rycker oskyldiga barn från sina föräldrar och begraver dem levande. De orden tänker jag också på när jag hör berättelser som Joel Kinnamans. Vi har verkligen en sopig straffskala. För skattebrott så kan du få 10 års fängelse, men sparkar du ihjäl ett litet barn så kan straffet bli kanske tre år. Det är så horribelt att jag knappt vill tänka på det. Pengar har enligt svensk lag större värde än ett barn! Vi har en sopig straffskala!

Expressen.140819. Joel Kinnaman: Ingen som förgripit sig sexuellt på ett barn ska komma undan med bara böter

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Filmer, Hjälpverksamhet, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s