Från arbetslös till egen företagare

dorroNär jag sa upp mig från mitt arbete som gymnasielärare för sex år sedan nu hade jag ingen plan alls för vad jag skulle göra. Jag var utbränd, orkade ingenting och sa upp mig för jag visste att tillbaka till läraryrket i den formen ville jag inte igen. Jag lämnade en säker arbetsplats bakom mig och hade ingen tanke om framtiden. Inte just då i alla fall. Jag var sjuk under lång tid och hade samtal med försäkringskassan och arbetsförmedlingen med täta mellanrum. Jag blev skickad på arbetsträning men det gick inte alls. Till slut bestämde jag mig för att jag inte hade någon lust att ha en massa byråkratiska möten med dessa två instanser. Jag skulle vara hemma med min dotter och lägga min tid på henne och det vi hittade på att göra. Och så blev det. Det hela resulterade i att jag var hemma i nästan sju år. Under tiden fick jag en son också. De åren har varit helt underbara och det har varit fantastiskt att kunna lägga all min tid på det finaste jag har.

( http://www.alltomjobbochkarriar.se/kronikorer/fran-arbetslos-till-egen-foretagare/ )

Så börjar Dorotea, eller Dorro, som hon också kallar sig för, sin presentation av sig själv. Idag jobbar hon som egen företagare som coach där hon hjälper människor att rätt planera sin tid. Ofta sitter hon hemma vid datorn och guidar online. Själv blir jag väldigt glad när jag får läsa såna här berättelser om människor som till slut hittar rätt och gör det som de brinner för.  Dorotea har också spelat in ett motsvarande sommarprat där hon berättar om sitt liv från soffliggare till ett aktivt liv som coach. http://www.aritonforlag.se/dorotea-pettersson/    Hon är också med i Qoola Qvinnor som är ett nätverk för kvinnliga egenföretagare. https://itunes.apple.com/us/podcast/qoola-qvinnors-poddradio/id748086126?mt=2

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Filosofiska tankar, Hälsa, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Personporträtt, Psykologi, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s