Jesu Kristi Kyrka hjälper Iraks flyende kristna

christians-flee-Mousul-iraq LDS.net rapporterar att Jesu Kristi Kyrka nu hjälper de flyende kristna från Irak. Förra veckan avsattes medel till ett värde av 100 000 dollar att sändas till Irak. Enligt Salt Lake Tribune ska detta användas för dem som flyr undan övergreppen för ”the radical Islamic State group”.

Salt Lake Tribune rapporterar att Sharon Eubank, chef för LDS Charities, fick ett samtal från ett missionärspar från kyrkan som tjänade i Kurdistan. Missionärsparet berättade för Eubank att de såg ungefär 5000 människor med sina få tillhörigheter som flydde in i en närliggande kristen kyrka för att söka skydd. Eubank säger att den svåraste biten är att finna människor eller organistationer som kan förmedla hjälp. Många av flyktingarna har knappt mer än kläderna de bär. Eubank berättade för åhörarna på FairMormon konferensen denna helg att de 100 000 dollarna ska användas för att skicka ris, bönor och bäddutrustning.

lds.net.140811.LDS Church Helps Iraq’s Fleeing Christians

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hjälpverksamhet, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s