Enkät om kvinnor, ordination, avfall, PR mm

LDS Church Survey

The Research Information Division of the Correlation Department håller just nu på med en undersökning om vilken åsikt medlemmarna i USA (eller deras familj, vänner och bekanta) har om kvinnor, ordination, avfall, PR mm.

En enkät har skickats ut till 1000 stycken aktiva medlemmar. Kyrkan brukar med jämna mellanrum göra undersökningar för att få veta medlemmarnas åsikter i saker och ting, allt för att ledarna ska få en större förståelse.

The Research Information Division of the Correlation Department är de enda som får lov att göra officiella undersökningar i kyrkan och fråga medlemmar. De brukar inte publicera resultaten tyvärr, men om jag förstår det hela så brukar man skymta lite av resultaten då ledarna talar på Generalkonferenserna.

Enkäten är gjord så att det finns flera valmöjligheter och dessutom en stor blank ruta där de kan fylla i precis vad de vill och dela med sig ännu mer om sina tankar och åsikter. Det är helt fritt att vara med i undersökningen och de utvalda har möjlighet att låta bli att delta.

Vad är det då för frågor som tas upp kan man ju undra. Bland annat dessa:

”Some of the questions in the LDS Church’s survey about women, doctrinal issues and sources of information:

» As you understand it, what is the church’s definition of “apostasy”?

» Has the public discussion of these high-profile disciplinary councils affected your thinking about any issues? If so, which issues, and how?

» How concerned are you personally about the roles, responsibilities or treatment of women in the church?

» In the past six months, have you seen, heard or read anything regarding the public debate about the desire of some to ordain women to the priesthood in the church?

» What would you say is your primary source of information regarding the ordination of women to the priesthood?

» In your opinion, how well do general authorities understand the concerns of the following types of members? (members who are concerned about gender equality in the church; members who feel uncomfortable expressing doubts or questions regarding LDS doctrines or core beliefs; members who are concerned about church discipline.)”

http://www.sltrib.com/sltrib/news/58293555-78/church-women-lds-members.html.csp

http://mormonstories.org/how-the-lds-church-does-marketing-research-around-progressive-issues/

http://www.dailynewsen.com/education/lds-church-surveying-mormons-about-women-ordination-apostasy-pr-more-h2548459.html

När jag läser på internet om denna undersökning så ser man att de flesta som kommenterar är fd medlemmar eller icke aktiva medlemmar. Naturligtvis så skriver de negativa saker, men det är väntat. De tycker inte heller om att resultaten av alla enkäter hålls hemliga.

Oftast handlar de negativa rösterna om att de svar som medlemmarna kommer att ge kommer att vara förutsägbara då de har handplockat aktiva medlemmar och inte medlemmar som är marginaliserade eller har gått ur kyrkan.

Enligt dem så är de aktiva medlemmarna är i minoritet bland kyrkans medlemmar, och kommer då inte kunna representera hela kyrkan och kommer inte heller att ge ett äkta och sanningsenligt svar på vad medlemmar tycker och tror om saker och ting.

Mina funderingar kring detta är att det finns ett visst fog för de kritiska rösterna. Själv så skulle jag gärna ta del av resultatet av enkäterna. Skulle det vara så farligt om vi andra medlemmar skulle få veta detta? Fast jag håller med om att det enda rätta är att kyrkan frågar aktiva medlemmar. De icke aktiva medlemmarna kan ju bli aktiva igen fastän de inte håller med om allt i kyrkan.Det borde ju inte vara så svårt för dem?

Så gör man ju i alla föreningar, oavsett om det är en idrottsförening, studentförening, hundklubb eller något annat. Alla i en förening håller inte med varandra och kommer inte heller att tycka lika dant. Men man beter sig civiliserat mot varandra ändå i sådana föreningar.

Så varför ska det vara så svårt för en del medlemmar i Mormonkyrkan att bete sig civiliserat, och istället gör de allt för att sabotera för andra medlemmar? Varför?

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Enkät om kvinnor, ordination, avfall, PR mm

 1. janne skriver:

  För att kyrkan inte är en Bovlingklubb.
  Lämnar du kyrkan och kyrkan har rätt så har du gjort ditt livs största misstag.
  Kyrkan påstår sig representera Gud genom en Profet.Att inte tycka som profeten blir ju då att inte tycka som Gud.
  Antagligen en hel del känslor med i spelet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s