Bra uteliv! Var finns de bästa – och värsta alkoholfria alternativen?

braHar du besökt något uteställe med extra bra – eller extra dåligt – alkoholfritt dryckesutbud? Recensera besöket på:

http://alkoholfriakartan.se/

Ovanstående är tidningen Accents initiativ. Det är också  IOGT-NTOs medlemstidning. 

Vill du får uppdateringar om nykterhet och drogfrihet på din facebooksida? Klicka på gillaknappen på deras facebooksida.

Själv ser jag fram emot hemgjord äpplesaft. Den är mycket enkel att göra. Jag tar fram min safthink med lock, som jag i juni använde till att göra hemgjord fläderblomssaft i. Sen klöv jag ca 6 liter sköljda äpplen i fyra delar. La dem i hinken, hällde på 2 kg socker och 80 g citronsyra. Kokade ca 4 liter vatten som jag hällde på. Om man vill kan man tillsätta atamon, men min saft räcker aldrig så länge att något konserveringsmedel behövs. Sen är det precis som när man gör fläderblomssaft. Det är bara att sätta på locket och låta det stå i tre dygn. Därefter silar man bort saften från äpplena och häller saften på flaskor. Jag hittade några jättefina gammeldags flaskor på ÖoB samt Netto för ett tag sedan som jag ska använda till min goda äpplesaft.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hälsa, Högtider och evenemang, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s