Muslimer och mormoner

muslimSom medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga ser vi alla människor, oavsett etnicitet och religion, som Guds barn. Vi är alla hans avkomma. Vi tror också att Gud i alla tider har givit ljus och sanning till människor oavsett religion. Vi tror att Gud gav en del av sin sanning till profeten Muhammed, i samma usträckning som han gav sanning till Confucius och andra stora religiösa ledare.

För mig är relationen till profeten Muhammed också speciell, eftersom han, enligt geni.com, skulle vara en av mina förfäder. Idag dödar Guds egna barn varandra och ser bara till skillnader människor emellan, trots att det är våra syskon det handlar om och trots att vi alla har samme Gud. Herren vill att vi ska inse att vi är barn till Gud, syskon och att vi har samme Himmelske Fader, samme Gud, oavsett vad man kallar honom för.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Islam, Joseph Smith, Religionshistoria, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s