Ljus som varit dolt

hannaIbland undrar jag om det finns två sorters människor: de som drömmer och de som lever sin dröm. Hanna Höglund hör definitivt till den andra sortens människor. Hon lever tillsammans med man och tre barn i Kungsbacka och ska nu ge ut första delen i sin fantasyserie. Så här skriver Hanna på debutantbloggen:

Född: 1981

Debuterar med: Ljus som varit dolt på Vilse förlag den 6 september 2014

Familj: Underbar man och tre rysligt söta barn.

Bor: Kungsbacka

Bakgrund: Gymnasielärare i svenska och latin som aldrig riktigt blir klar med sin utbildning eftersom barnen har fått ta ordentligt med plats och tid. Vid sidan om familjen har skrivandet löpt på och det har resulterat i en färdig ungdomsserie på fyra böcker portalfantasy och nu dessutom eget förlag. När jag inte skriver, jobbar på skola eller viker tvätt brukar jag läsa böcker, spela piano eller dricka te med osvikliga tjejkompisarna.

Om debutromanen och hur den blev till: Ljus som varit dolt är första delen i Berättelsen om Lianne. Det är en mysteriehistoria och en upptakt till magiska äventyr i en klassisk kamp mellan gott och ont som överraskar. Världen som Lianne reser till och som blir hennes liv, har varit en stor del av mitt eget liv i närmare tjugofem år eftersom det började som en saga och en lek jag hittade på åt min lillasyster. Leken växte, världen växte och fick fler och fler invånare, alla med sin egen historia att berätta, och när jag var tjugo kunde jag inte låta världen ligga orörd där i mitt huvud. Jag började skriva och jag kunde inte sluta. Tolv år och fyra fantastiska böcker senare är jag stolt över att få ge ut första delen på mitt eget förlag, och därmed få presentera Lianne och hennes värld i precis den form som jag själv vill.

Följ mig:
bloggen Vilse

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Högtider och evenemang, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s