Obama har 44 kusiner i Senaten

330px-President_Barack_ObamaGunnel och jag har berättat om hur roligt det är att leka i Geni.com om man har skrivit in sitt släktträd där. Man kan komma på hur man är släkt med berömda personer, ja även mindre berömda också förstås.

Nu har en reporter på The Guardian kommit på att USA:s 44 president, Barack Obama, har 44 kusiner i Senaten. Alla kallas för kusiner tydligen, oavsett hur nära släkt man är eller ej. Reportern har också lekt i Geni.com och kommer att göra samma sak med alla senatorerna i en snar framtid.

Hans slutsats är att om vi människor släktforskar och kommer på att vi är släkt med varandra, ja då borde vi bli lite mera snälla och vänliga mot dem också och kunna hålla sams. Det är min slutsats också. Släktforskning är med andra ord mycket betydelsefullt för frid och fred i världen.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/aug/07/obama-cousins-senate-family-tree?CMP=fb_us

Själv har jag lite erfarenhet av detta. En av mina systrar hade under ett antal år ingen eller mycket liten kontakt med oss andra i familjen. Hon ville inte kännas vid oss och läget var fastlåst. Men i och med att kyrkan uppmanat oss medlemmar att släktforska, så gjorde jag så gott jag kunde.

Först så kontaktade jag Genline och fick en grund att stå på. Sen så kontaktade jag Riksarkivet i Ramsele och deras släktforskare och lade in en stor beställning och kompletterade med forskning från ett antal Länsarkiv. Det fanns ett antal ”fader okänd” som tog tid i anspråk och som aldrig löstes tyvärr. Vanligt på slutet av 1800-talet. Vissa saker lät jag både dubbelkolla och trippelkolla hos professionell släktforskare, för man kan aldrig vara riktigt säker annars.

Jag har delat med mig av all min släktforskning till min familj och släkt. Naturligtvis behöver de inte betala för det hela. Släktforskningen är ju min grej, något som jag kan dela med mig av. Den förlorade systern tog emot släktforskningen med stor förtjusning och en positiv kontakt etablerades igen. Vi kunde börja att prata med varandra. Detta smittade av sig till flera stycken i familjen som numera också har kontakt med henne. Släktforskning öppnar stängda dörrar som man tror är låsta, det är ju helt uppenbart.

Jo, jag är också släkt med Barack Obama, men det är på ett väldigt långt avstånd, ”23rd cousin once removed” enligt geni.com. Jag är alltså en mycket avlägsen kusin.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Forskning och vetenskap, Genealogi, Personporträtt, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Obama har 44 kusiner i Senaten

 1. janne skriver:

  Själv är jag släkt med Adam och Eva.
  Det är mer än de flesta kristna kan säga nu för tiden.

  Gilla

 2. mormonlady skriver:

  Ja du Gunnel, vi är släkt på många sätt. Det har vi kommit på med hjälp av Geni.com

  Gilla

 3. Gunnel Troberg skriver:

  Fader okänd är inget större problem ML om du ligger på 1800-talet, dvs inte flera hundra år bak. Då kan du lämna ett DNA-test och komplettera med Family Finder. ..och, ja.. jag är också släkt med Obama, men det är lååångt bak och på hans mammas sida.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s