Ett brev från Dumbledore

PotterDen 9 juli i år utplånades nästan en hel familj i Texas, USA. Ex-maken till mamman i familjens syster dök upp vid familjens dörr och krävde att få veta var hans ex-fru höll hus. När de vägrade att berätta det så avrättade han mamman, pappan och deras fyra yngsta barn genom att skjuta dem i huvudet. 39-årige Stephen Robert Stay, hans fru, 33-årige Katie Stay och deras fyra barn Bryan 13, Emily 9, Rebecka 7 och Zachary 4 dödades. Det var bara en som överlevde, 15-årige Cassidy Stay. Hon spelade död efter skottet och klarade sig med en skallfraktur och ett amputerat finger.

Cassidys stora idol var Harry Potter. På begravningen använde Cassidy ett känt uttryck från en av Potterböckerna när hon höll sitt tal: “Happiness can be found even in the darkest of times.” , något som Dumbledore uttryckt i boken Harry Potter och fången från Azkaban.  Därför startades en facebookgrupp som ett upprop för att Stacy skulle få träffa bokens författare JK Rowling.

Facebookgruppen fick snabbt nästan 5000 likes och förmodligen fick Rowling reda på Cassidys tragedi. Gruppen kunde rapportera att 15-åringen nu har fått ett personligt handskrivet brev från Dumbledore skrivet med lila bläck. Hon har också fått ett antagningsbesked till Hogwart och ett signerat ex av boken som Cassidy citerade.

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Spring,_Texas_shooting

http://ldsliving.com/story/76328-what-a-texas-family-massacre-teaches-us-about-dealing-with-the-worst-of-trials

http://ldsliving.com/story/76543-jk-rowling-sends-letter-from-dumbledore-to-lds-texas-shooting-survivor

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Hjälpverksamhet, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s