Svart panter blir mormon

panterDet finns ett löfte i Gamla Testamentet som lyder: Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger HERREN.
Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull.
” (Jes 1: 18

”John Johnson är inte urtypen för medlem av kyrkans högråd. Han är en fd. fängelseintern och medlem i Svarta pantrarna. Han var också bara några sekunder från att begå mord då plötsligt hans liv förändrades för alltid.”

Det är en spännande berättelse om hat, droger och kamp som man får ta del av när man läser om John Johnson. Även om jag har förståelse för att man kan bli radikal i det rasistiska USA så måste ändå hatet äta upp den enskilda individen. 

Oavsett vilka liv vi lever så finns Gud där och försöker leda varje människa tillbaka till honom och till att ta emot Kristi försoning. Gud hade redan närmat sig John och en dag knackade det på hans dörr. Det var missionärer från Jesu Kristi Kyrka som stod där. Johnson bjöd in dem och översköljde dem med frågor om profeter, uppenbarelse och Mormons bok. ”När de bad mig att läsa löftet i Moroni 10, så visste jag redan innan jag var klar att detta var vad Gud ville att jag skulle göra.

Nästan två år senare döper sig John. Hans första kall var som stavsmissionär och han har sedan dess själv döpt över trettio personer runt om i landet som han introducerat evangeliet för. Idag är Johnson högråd i New Orleans Louisiana stav (ung. stift) och arbetar också bl a som koordinator för fängelse ”reentry program” som hjälper interner att komma tillbaka till samhället och finna vänner och arbete. Mest av allt älskar han att vara en medlemsmissionär. ”Jag har ett ansvar att dela med mig av det som jag vet” säger Johnson. ”Återställelsen är sann. Jag vet att Gud verkligen lever och att han verkligen svarar på bön. Det är sant.” För trettio år sedan var han nära att ta en annan människas liv, några timmar senare så fann han sitt liv.

Läs hela berättelsen på Deseret News140805. Wright Words: Meet a former Black Panther affiliate, inmate, Mormon

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Livet som mormon, Nåden, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s