Om Ronaldos mamma fått som hon velat….

ronaldoOm Ronaldos mamma fått som hon velat så hade kanske världens bäste fotbollsspelare inte levt idag. Ronaldos mamma avslöjar, enligt Independent, i en biografi hur hennes läkare inte ville att hon skulle göra abort och hur hon sprang och drack varm öl för att graviditeten skulle avbrytas. Independent.140718.Cristiano Ronaldo’s mother claims she tried to ‘abort’ footballer by ‘drinking warm ale’ and ‘running until she dropped’

Visst blir jag berörd när jag läser en sådan här historia. Ronaldos mamma levde i en kultur där inte abort sågs som ett självklart val. Själv lever jag i en kultur där abort anses vara kvinnans rättighet. Med de erfarenheter som jag har i bagaget ser jag det som att vi kvinnor mer eller mindre påtvingas dessa rättigheter. I mitt fall gällde det min son Love som vid ultraljud visade sig ha ett stort bråck på magen. Naturligtvis skulle jag göra abort. Chockad som jag var vid beskedet så gick jag först med på abort, men kände sedan att det var helt fel. Idag, med facit i hand, kan jag bara känna en oändlig tacksamhet över att jag faktiskt inte följde läkarens maning. Idag har jag en son som är aktiv i ÖIS och tack vare honom så känner jag till att det både finns en Ronaldo och flera andra fotbollsspelare som han gillar. Tack vare att jag inte tog abort så har jag idag världens sötaste 13-åring som inte bara är en bra fotbollsspelare, utan också en av Sveriges bästa schackspelare. Tänk om mitt liv hade varit utan denna glittrande och glada pojke.

Så ofta talas det om kvinnans rätt till sin egen kropp. Ja, det är vi kvinnor som får ta detta ansvar. Samtidigt ska vi kvinnor fatta beslut i såpass svåra frågor när vi kanske befinner oss i en krissituation. Likt Ronaldos mamma så vet vi heller inte hur framtiden kommer att se ut om vi väljer att behålla vårt barn. Ronaldos mamma visste inte, jag visste inte, men jag tror ingen av oss ångrar att vi idag har våra pojkar i livet – oavsett om de är världsbäst på fotboll eller inte.

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Hälsa, Kvinna/feminism, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s