Mormonsk palestinsk kvinna bloggar om hur det är att leva i Palestina

LDs_woman_photo_QumsiyehBW.jpg&h=225&w=300&zc=1&q=100Som medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga känner jag inte att jag på något sätt vill ta ställning för eller emot vare sig judar eller muslimer. Många medlemmar i kyrkan känner dock starkt för det judiska folket, vilket inte är så konstigt eftersom de historiskt sett betraktas som Guds egendomsfolk och för kristna i de flesta kyrkor står för något speciellt.

Själv har jag alltid ställt mig kritisk till att man plötsligt bestämde att staten Israel skulle bildas. Tänk om någon kom på att det bodde ett helt annat folkslag i Sverige för x antal tusen och sedan som nu skulle komma i besittning av vårt land och det bara var för oss svenskar att packa ihop. Fast även om ide´n om en israelisk stat inte var helt bra så måste ändå människor lära sig att vi alla är människor och Guds barn. Fred människor emellan är det viktigaste, inte nationer.

Av en medlem i kyrkan blev jag tipsad om en blogg där Sahar Qumsiyeh skriver om hur det är att vara en sista dagars palestinsk kvinna boende i Palestina. Sahar skriver om Palestinas historia och hur hon anser att israeler mer och mer har kommit att ockupera deras land. http://saharqumsiyeh.blogspot.co.uk/

Sahar har bidragit med sitt vittnesbörd om evangeliets sanning på mormon.org. http://www.mormon.org/me/9zkq Hon skriver också på The Mormon Women Project där sista dagars heliga kvinnor  runt om i världen intervjuas. http://www.mormonwomen.com/2010/11/17/peace-through-conflict/

Sahars senaste uppdatering av sin blogg är från i måndags. Då skriver hon bl a såhär under rubriken Livet går vidare… eller gör det det?

Antalet döda i Gaza är nu 1850 döda palestinier  tillsammans med nästan 10 000 skadade. Det är ungefär 60 israeler som dödats fram till nu. Fler och fler människor dödas varje dag. Sjukhusen i Gaza har inget utrymme kvar och människor måste ibland sitta på golvet. En palestinsk tonåring i Gaza skriver att hennes syster skriker och håller för sina öron när hon hör ljudet av flygplan och bomber. Några barn i Gaza tillfrågas av reportrar om vad de vill göra när de blivit vuxna. De får ofta svaret ” Jag vet inte om jag lever så länge att jag hinner växa upp.” När de pressas att ge ett svar så vill de för de mesta bli läkare (för att hjälpa skadade människor), eller journalister (för att berätta för världen vad som pågår), eller soldater (för att försvara sitt folk från attack). Det är verkligen sorgligt.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Islam, Judendom, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mormonsk palestinsk kvinna bloggar om hur det är att leva i Palestina

  1. mormonlady skriver:

    Detta var en väldigt intressant berättelse att få ta del av, och att få veta vilka svårigheter som medlemmarna har i Palestina då de vill gå på möten i kyrkan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s