Mixat äktenskap?? Några tankar i dessa pridedagar…

mixed-orientation-marriage

I morse fick min yngste son åka tåg alldeles själv till Stockholm för att bo några dagar hos en medlemsfamilj. När han var framme i Stockhom så ringde jag och kollade att han plockades upp på Stockholm C. Gunhild som hämtade honom berättade att Stockholm var full av folk eftersom det var pridevecka. Naturligtvis ringde jag en vän som är aktiv inom HBTQ-rörelsen och frågade honom om han var i Stockholm. Nu var han inte det. Han hade precis varit på pride i Jakobstad.

Eftersom det ändå är pride så tänkte jag skriva lite om mixade äktenskap. Ty Mansfield är en känd HBTQ-person inom Jesu Kristi Kyrka i USA. Han berättar i en episod hur han träffade sin blivande fru och hur de kände att det var rätt att de skulle gifta sig. Kan det verkligen fungera att leva i ett mixat äktenskap? Enligt Ty så fungerar det för många par och att varje par måste finna sitt sätt att kunna leva i ett sådant äktenskap.

Till skillnad från Tys fru Danielle, så är det många kvinnor som gifter sig med homosexuella män, utan att från början känna till det. När det kommer fram blir det en chock för många kvinnor. Flertalet väljer att skilja sig, men en del väljer att fortsätta äktenskapet.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Frälsning, Livet som mormon, Missuppfattningar, Personporträtt, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mixat äktenskap?? Några tankar i dessa pridedagar…

 1. mormonlady skriver:

  Jag tror att det kan fungera för en del homosexuella med ett mixat äktenskap. Naturligtvis så kommer det fortfarande att finnas en attraktion till samma kön, det går inte att undvika eftersom jag tror att det för det mesta är medfött.

  Men jag tror att det går att finna ”en nål i en höstack” med bön, dvs om den homosexuelle letar tillräckligt mycket och länge så finns det kanske en chans till att finna någon som trots allt ändå passar som är av det motsatta könet. Jag förstår mycket väl att det kräver väldigt mycket mera letande, och att ett sådant mixat äktenskap alltid kommer att ha sina alldeles speciella utmaningar och prövningar.

  Av alla män som jag känner eller är bekant med, så är HBTQ-männen för det mesta de allra trevligaste. De har kontakt med den sida av personligheten som vi annars förknippar med kvinnor. De är mera medkännande, har inte alls samma behov av prestige och att hävda sig, och det är mycket lättare att bli en riktigt god vän med dem.

  För som kvinna så vill man ju gifta sig med sin bästa vän, inte en man som umgås med grabbarna och ser på fotboll på tv. Vi vill umgås, prata och prata om djupa saker, och det är mycket svårare med en man som är hetero som behöver öva sig på det rejält för att kunna det någorlunda bra. HBTQ-män behöver för det mesta inte öva på det, utan det är helt naturligt för dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s