Att få svar ifrån Gud och inse att livet är meningsfullt

ToddJag har ett skolfoto hemma från lågstadiet. På bilden syns bl a jag där en pinsamt öppen dragkedja på byxorna tydligt syns. Ovanför och nedanför mig ser jag två klasskamrater som inte lever idag. Båda två, en pojke och en flicka, begick självmord i tonåren. Det enda jag minns av dessa två klasskamrater, jag bytte klass i mellanstadiet, är att pojken som begick självmord efter gymnasiet genom att hoppa ner från taket på universitetet var rätt så nördig och att flickan som begick självmord vid 17 års ålder alltid såg så ledsen ut och var extremt skygg.

Vad orsaken var till att de tog sina liv vid så unga år har jag ingen aning om egentligen. Hemskt är det i varje fall. Tankar om detta kommer för mig när jag får ta del av Todds berättelse om hur han stod i begrepp att ta sitt liv när han plötsligt beslöt sig för att se om det fanns en Gud. Hans resa känns så väl igen. Jag har själv gjort den. Todd gick från att vara en ateist som kom att använda droger till att börja lyssna till Guds röst. På ett subtilt sätt närmar sig Gud alltmer Todd som till slut blir övertygad om hans existens och börjar ett nytt liv.

Alla går vi igenom mörka perioder i vårt liv. Ingen är helt utan prövningar och svårigheter. Samtidigt, om vi har en tro på Gud så kan vi ändå i det mörkaste djup känna en mening med det som sker och vi förstår att vi inte alltid kan förstå Guds avsikter med vårt liv. Men vi vet att Gud har en plan för var och en av oss. Vi vet att livet är meningsfullt och att vi är älskade av en Himmelsk Fader.

Kyrkan har nyligen släppt en ny video där Todd Sylvester berättar om sin uppväxt som ateist och hur han började möta Gud då han stod i begrepp att ta sitt eget liv.

Meridian magazine.131114. Todd Sylvester: Drug Free, That Wasn’t Me

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Frälsning, Psykologi, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s