Att vara bärare av en unik uppenbarelse

Truth

Både folk och fä brukar sektstämpla Mormonkyrkan eftersom Joseph Smith råkade ha fått ett antal visioner om Gud. Han såg Jesus och Gud Fadern samtidigt (och de pratade), och han var i och med detta en bärare av en unik uppenbarelse.

Man får inte ta emot sådana visioner enligt vissa kristna, för det är förbjudet. För om man mot förmodan råkar se Jesus och Gud Fadern samtidigt, ja då kommer visionen från Satan själv. Det är därför som en del kristna kallar Mormonkyrkan för en sekt och att den är styrd av Satan. Och enligt detta resonemang så har alltså mormonerna Satan som Gud.

Är det någon som ser hur genomskinligt detta resonemang är som vissa kristna har?

Vad dessa kristna samtidigt medvetet låter bli är att informera om är att kyrkomötet i Nicaea år 325 och efterföljande kyrkomöten bygger på visioner från Gud. Där fanns det folk som var bärare av en annan unik uppenbarelse. Där bestämdes det saker, bland annat fick man inte se Jesus och Gud Fadern samtidigt och man fick inte lov att höra dem prata med varandra. De började att samarbeta med den romerska kejsaren för att utmanövrera alla andra kristna till förmån för sig själva.

Varje kyrkomöte blir en bärare av en unik uppenbarelse. Vem kan avgöra vad som är rätt och vad som är fel? I slutändan så är det Gud Fadern själv som avgör det hela. Mormonkyrkan har garderat sig genom att säga att de inte vet allt ännu, och att det även i Tusenårsriket kommer att uppenbaras ännu mer i och med att alla fel kommer att korrigeras allt eftersom. Man säger i Mormonkyrkan att man vet tillräckligt mycket redan nu för att bli frälsta, dvs det viktigaste. Men man vet inte alls allting redan nu.

Andra kyrkor verkar vara mera statiska och har redan här och nu bestämt sig för att de vet precis allt. Det finns ingenting mer att veta. Deras taktik är att skrika sekt om allt och alla som inte håller med dem. Ordet sekt är ett negativt ord, ett skällsord, ett ord som nidord, ett ord som förminskar och idiotförklarar och varnar, ett ord som svartmålar och skapar rädsla. Ordet sekt är en svordom.

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Profeter, profetior, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Teologi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att vara bärare av en unik uppenbarelse

  1. Gunnel Troberg skriver:

    Håller med dig ML. Du får gärna berätta hela historien, tycker jag. Om skolföretag som egentligen är frikyrkliga och som tillhandahåller lärarhandledningar där bl a vår kyrka sektstämplas. Inte speciellt renhårigt tycker jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s