N som i Nasaré

N

Som ett led i IS (fd ISIS) förföljelse av kristna i norra Irak så används det arabiska tecknet ”N” i Mosul för att märka ut hus där kristna bor. Tecknet ”N” står för nasaré. ”N” syftar på Nasarén, alltså på Jesus som kom från Nasaret. En del muslimer på facebook protesterar mot förföljelsen och i sympati för de kristna använder de detta tecken som profilbild där.

Mosul töms på kristna, och de fick knappt ta med sig kläderna de har på sig. Allt annat beslagstog av IS. IS dödar också många muslimer, då de anser att de inte är rättrogna. IS vill föra tillbaka islam till dess rötter. Men vad är då islams rötter? Det är i alla fall inte det som IS förespråkar.

Muhammed var ebionit, en judekristen sekt som definitivt inte accepterade aposteln Paulus hednakristna konvertiter. Jesus var en jude och kom till det judiska folket. Om en hedning skulle accepteras som judekristen så var han tvungen att följa de judiska reglerna och tro på att Jesus var Messias. Paulus idéer om att få med hedningarna accepterades inte av så många judar, speciellt då de märkte att Paulus ändrade på Jesu budskap.

Muhammed var med andra ord en judekristen profet, och de som följde honom var judekristna. Han ansåg sig vara den siste judekristna profeten och att Gud inte skulle kalla några fler efter honom. De ville inte kalla sig för kristna, för de kände ingen samhörighet med Konstantinopel och den ortodoxa kyrkan, Rom, Romarriket, kejsarna, påven mm.

I början under Muhammeds tid som profet, de första tretton åren, så vände sig medlemmarna mot Jerusalem då de bad, de hade judiska matregler och seder mm. Men på grund av den förföljelse som de fick utstå ifrån lokala judiska rabbiner och judar som vägrade att acceptera Muhammed på grund av att han inte var född jude så ändrades matreglerna och sederna till en viss del, och de ändrade så att de istället började att vända sig mot Mecka i sin bön. De ändrade även fastedagarna.

Modern forskning indikerar att halvmånen som är den viktiga muslimska symbolen som enar alla muslimer egentligen är en arabisk judisk enande symbol.

https://mormonlady.com/2014/02/21/islam-ar-en-av-alla-judekristna-sekter-som-overlevt-de-romerska-kejsarna/

http://www.deseretnews.com/article/865607408/WeAreN-campaign-reclaims-Arabic-letter-for-Iraqs-persecuted-Christians.html

http://www.dagen.se/nyheter/iraks-kristna-far-stod-genom-twitterkampanj/

http://signum.se/sista-kristna-flyr-mosul-under-dodshot/

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Islam, Judendom, Profeter, profetior, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s