First Orthodox Jewish woman to become a rabbi

Rabba

Det är inte varje dag som man träffar på en ortodox rabbi som dessutom råkar vara en kvinna. Rabba Sara Hurwitz är den första på 3000 år. Det känns väldigt nydanande och modigt. Ortodox judendom är väldigt konservativ, men även de öppnar upp för en förändring nu.

3,000 years of Orthodox Judaism and no female rabbi – until now. Sara faced a firestorm within the Jewish community in the Bronx, New York – and throughout the world – when she became a ”Rabba.” Opponents accused her of splitting apart the community. But in the face of backlash, Sara pressed on and made history. She continues to teach within her community and train other Orthodox women as religious leaders.

Moral Courage TV tells the stories of people who are fighting corruption in their faith, culture, or workplace. Whether they are standing up to a bully, breaking up a gang, or simply seeking truth, the heroes of our stories refuse to fail.

Irshad Manji, Executive Producer of Moral Courage TV, invites you to discuss and debate on Facebook:http://www.facebook.com/moralcourage

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Judendom, Kvinna/feminism, Personporträtt, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s