Vi är ett krigslystet folk!

warlike”We are a warlike people…easily distracted from our assignment of preparing for the coming of the Lord. When enemies rise up, we commit vast resources to the fabrication of gods of stone and steel — ships, planes, missiles, fortifications — and depend on them for protection and deliverance. When threatened, we become anti-enemy instead of pro-kingdom of God; we train a man in the art of war and call him a patriot, thus, in the manner of Satan’s counterfeit of true patriotism, perverting the Savior’s teaching [to love your enemies].”—LDS Church President Spencer W. Kimball, 1976

I översättning:
Vi är ett stridslystet folk… som lätt distraheras från vår uppgift att förbereda oss för Herrens återkomst. När fienden dyker upp, lägger vi ofantliga resurser för att tillverka gudar av sten och stål – skepp, plan, missiler, befästningar – och förlitar oss på dem för skydd och befrielse. När vi hotas, blir vi anti-fiende istället för pro- Guds rike: vi tränar människan i krigskonsten och kallar honom för patriot, på detta sätt gör vi det genom Satans förfalskning av vad som är sann patriotism, genom att pervertera Frälsarens lära att vi ska älska våra fienden.”  Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heligas President Spencer W. Kimball, 1976 (Källa:http://warlikepeople.com/ )

En svensk medlem i kyrkan, som bor i USA ställde denna fråga på ett diskussionforum för svenska medlemmar.

”Har vi verkligen tagit fredsbudskapet till oss ordentligt? Medlemmar i USA är väldigt ivriga att vifta med flaggor och automatvapen mot främmande folk om deras politiska ”ledare” befaller det. Även i Sverige köper vi alltför lätt krigspropagandan. Gäller inte längre buden om det är staten som anordnar mord men kallar det ”krig”?”

Jag tänker på hur jag hindrat mina små pojkar i deras slagsmål med varandra. Oftast är det inte enbart den enes fel och när de skyller på varandra, brukar jag säga att det är den som slutar striden som gör det rätta. Ibland drar jag till med tillägget att ”det är inte konstigt att det är krig i världen om inte ens ni kan hålla sams.” Själv är jag inte så insatt i vad som händer politiskt just nu, men vet att vi aldrig kan skylla en sida för att ensidigt vara den onde och en sida för den goda. Det finns bara en lösning på krig och det är att sluta kriga, att inse att konflikter måste kunna lösas genom förhandlingar, att det viktigaste i slutändan är vi inser att alla jordens människor är bröder och systrar och älskade barn till en Himmelsk Fader.

Den medlem som kommenterade om det onda i att kriga, gav också två helt skilda länkar där övergrepp skildras; en där muslimer begår övergrepp och en där  israeler begår övergrepp.

I ockuperade byar tvingas folk konvertera samtidigt som kvinnor våldtas i ”sexjihad” eller gifts bort, medan andra bilder visar hur kristna korsfästs, ”som Issa själv”. I reportaget framgår att vi, med drygt ett 80-tal personer enligt Säkerhetspolisen exklusive mörkertal, är ett av de europeiska länder som har flest stridande medborgare i Syrien per capita, med beräknat över årlig fördubbling. Drygt hälften av dessa ska under den senaste tiden ha återvänt till Sverige för sjukvård och rekreation, medan andra stupat i fält. En svensk jihadist uppges ha tagit 200 personer med sig i döden i självmordsattack nyligen. En annan lämnade 23 döda och minst 160 skadade. På webbplatsen Facebook poserar svenska jihadister med maskingevär, svenskt lördagsgodis, avhuggna huvuden och koranexemplar.

Snabbt gick det. Kristna familjers hem märktes upp med bokstaven N (”Jesus från Nasaret”), samt ”tillhörande Islamiska staten”, varefter icke sunnimuslimer genom högtalare på moskéer och jeepar gavs ett dygn att välja mellan att konvertera till sunniislam, fly, avlägga en särskild ”skatt” – eller möta ”svärdet”.
Under helgens förföljelse brände man även ned den 1800 år gamla syrisk-katolska kyrkan i Mosul, som brukar tillskrivas platsen för den bibliska profeten Jonas grav.

Sundsvalls Tidning. 1140721:Mosul tömd på kristna – alltfler svenska terrorister deltar i kriget

”I wanted to join the military to fight future holocausts.”
”But history is knocking on the door, and I found myself on the wrong side.”
”… the apartheid regime in Israel.”
”… you’re next in line.”
(Citat av Eran Efrati, under hans föreläsning om livet som israelisk soldat. Se youtubeklipp nedan)
http://www.soldierandrefusenik.com

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Islam, Judendom, Profeter, profetior, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi är ett krigslystet folk!

  1. mormonlady skriver:

    Ja, det är fruktansvärt. Jag begriper inte varför dessa svenska terrorister inte blir internationellt efterlysta, häktade och dömda till fängelse. De är kriminella och borde sitta i fängelse. Eftersom nu Säpo har bevis, och det har nog även andra länders underrättelsetjänster också. Räcker inte dessa bevis för att få dem dömda?

    http://www.st.nu/opinion/ledare/mosul-tomd-pa-kristna-alltfler-svenska-terrorister-deltar-i-kriget

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s