The role of women in the early church

Bettany Hughes Bettany Hughes returns to those crucial early years of Christianity where she finds evidence about the role of women that contradicts centuries of Christian teaching and challenges the belief that women should not be priests.

Hughes talks with Professor Kate Cooper about how the latest research is showing just how crucial wealthy Roman women were to the spread of Christianity in the first few centuries. When asked whether Christianity would have survived without women, Professor Cooper makes a surprising and thought-provoking claim.

http://futurechurch.org/newsletter/spring09/imagesearlywomenleaders.htm

Start 30:12

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Arkeologi, Forskning och vetenskap, Kvinna/feminism, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s