I min Faders hus finns många rum

What Kind of Mansion in Heaven

Vilka tankar har vi om det ställe som vi ska bo i när vi kommer till himlen? Går det ens att beskriva med ord hur det stället ser ut?

Joh 14: 2  ”I min Faders hus finns många rum”

Det finns en del människor som tror att de kommer sitta på ett moln och spela harpa hela dagarna. Själv tycker jag att det skulle kännas ganska så obekvämt. Jag behöver vara lite mera konkret och handfast. Jesus åt riktig mat efter sin uppståndelse, så det innebär att även vi kommer att kunna göra det. Det känns inte så flummigt om man tänker på detta. Mat kan man ta på.

Men Jesus kunde förflytta sig lite hur som helst och bara dyka upp, detta trots att han har en fysisk kropp. Undrar faktiskt hur det känns. Det är på något sätt overkligt just nu. Är det bara Jesus som kommer att kunna göra så, eller kommer även vi kunna göra det? Och ska man känna sig nyfiken på det, eller lite skrämd? Hmm..

Eftersom Jesus existerar fysiskt så måste han ju ha behov av att ha ett ställe som han bor på. Ett stort och helt fantastiskt vackert hus. Ja egentligen är det Himmelske Faders hus. Kan man kalla det för ett slott? Liknar det mormontemplet i Salt Lake City kanske? Jag är väldigt imponerad av det templet.

När man tänker på saken – fina och stora hus som existerade för 2000 år sedan liknar vanliga medelsvenssons hus numera. Har ni tänkt på det? Det som var lyx förr har fattiga människor nuförtiden. Det är inte länge sedan som bananer och apelsiner var rena lyxvaran. Bara riktigt rika åt det. Rinnande vatten, varma bad, wc, mjuka sängar osv. Det var bara rika kungar som hade något liknande. I Sverige så har alla det om de vill ha det. Är man tillräckligt fattig så betalar socialen det.

Fattiga människor idag har bättre levnadsstandard än kungar hade det förr i världen. Om dessa rika kungar hade sett oss idag så skulle de beskriva oss svenskar som ett ställe där det bara finns kungar. Ett helt land som bara består av kungar. Det enda konstiga är att det finns olika rika kungar och att en del kungar måste arbeta ganska så mycket medan andra inte behöver det. Detta kan vara nog så förvirrande.

Vad förväntar vi oss av den himmelska boningen? Den levnadsstandard som fanns på Jesu och apostlarnas tid, eller den som vi har nu?

http://www.mormoncartoonist.com/2014/01/not-mansion-he-was-expecting.html

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s