Ett brev från Gud

dogIbland får man upp saker på sin fb-sida som verkligen stämmer väl överens med hur vi som Sista Dagars Heliga tror. Berättelsen kommer inte från någon medlem såvitt jag vet, men det är ändå helt enligt vår tro. Våra kära djur har evigt liv och vi får precis de föräldrar som Gud vill att vi ska ha för vår personliga utveckling. Sen tror vi också att Gud agerar genom medmänniskor på jorden som ser till en liten flickas brev till Gud.

”Vår 14-åriga hund Abbey dog förra månaden. Dagen efter att hon dog så grät min fyraåriga dotter Meredith och pratade om hur mycket hon saknade Abbey. Hon undrade om vi kunde skriva ett brev till Gud så att när Abbey kom till himlen så skulle Gud veta vem hon var. Jag sa att vi kunde göra så och så dikterade hon dessa ord:

Käre Gud,

Kan du vara snäll och ta hand om min hund? Hon dog igår och är tillsammans med dig i himlen. Jag saknar henne så mycket. Jag är tacksam för att du lät mig ha henne som min hund även om hon blev sjuk. Jag hoppas att du kommer att leka med henne. Hon tycker om att simma och att leka med bollar. Jag skickar en bild på henne så att när du ser henne så vet du om att hon är min hund. Jag saknar henne verkligen.

Vänligen, Meredith

Vi la brevet i ett kuvert tillsammans med en bild av Abbey och Meredith och adresserade det till Gud/Himlen. Vi skrev också dit vår returadress. Sen satte Meredith satte dit flera frimärken på framsidan av brevet eftersom hon sa att det skulle behövas många frimärken för att nå hela vägen till himlen. Den kvällen postade hon brevet i brevlådan. Några dagar senare så frågade hon Gud hade tagit emot brevet än. Jag sa till henne att det trodde jag att han hade.

Igår så låg det ett paket inslaget i guldpapper på vår veranda adresserad ”till Meredith” med en okänd handlskrift. Meredith öppnade paketet. Inuti låg en bok skriven av Mr. Rogers som hette ”När husdjur dör.” På insidan av bokens framsida fanns fasttejpad brevet som vi hade skrivit till Gud. På motsidan fanns bilden av Abbey och Meredith tillsammans med denna text:

Kära Meredith,

Abbey kom tryggt till himlen. Att ha bilden var till stor hjälp och jag kände omedelbart igen henne.

Abbey är inte längre sjuk. Hennes ande är med mig precis som i ditt hjärta. Abbey älskade att vara din hund. Eftersom vi inte behöver våra kroppar i himlen så har jag ingen ficka att förvara din bild i så därför skickar jag tillbaka den i denna lilla bok som du kan behålla och hjälper dig att minnas Abbey.

Tack för det vackra brevet och tacka din mamma för att hon hjälpte dig att skriva det och skicka det till mig. Vilken underbar mamma du har. Jag valde ut henne speciellt för dig. Jag sänder mina välsignelser varje dag och glöm inte att jag älskar dig väldigt mycket. Jag är förresten lätt att finna. Jag finns överallt där det finns kärlek.

Vänligen, Gud.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Frälsning, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s