Mormonmissionär fortsätter att tjäna efter sin död

 

Äldste Palmer

Vi tänker ofta att när vi dör så är allt slut, och då har vi gjort vårt här på jorden. Vi anstränger oss så mycket vi kan för att hinna med allt som vi vill, för vi vet för det mesta inte när vår tid på jorden är slut.

Berättelsen om den unge missionären Matthew Palmer som tjänade i Madagaskar under tio månader innan han dog berörde mig mycket. Han hade så mycket hopp och längtan och han ville alla människor så väl, och han funderade på att läsa medicin efter sin mission.

Men livet blev inte så som äldste Palmer planerade. Han fick huvudvärk och dog av en åkomma som liknande ett bråck i hjärnan.

Han hade pratat med sina föräldrar innan missionen om hans vilja att donera sin kropp till hjälpbehövande om han nu mot förmodan skulle dö, och han hade det även noterat på sitt körkort.

Ända upp till 80 personer i Afrika, både unga och gamla, kom att få hjälp av äldste Palmer på grund av att han villigt donerade sin kropp.

Artikeln i Deseret News beskriver det så fint om hur äldste Palmer fortsätter att tjäna även efter sin död. Hur många tänker på att organdonation innebär detta att man tjänar andra efter sin död?

Läs gärna berättelsen om äldste Palmer, för den är riktigt riktigt fin. Vi kan alla lära oss mycket av honom och hans kärlek till sina medmänniskor.

http://www.deseretnews.com/article/865606186/LDS-missionary-continues-to-serve-after-his-death.html?pg=all

Det här inlägget postades i Alla inlägg, Hjälpverksamhet, Mission och evangelisation, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s