Din vilja, inte min

BildI vårt moderna västerländska samhälle så har vi lärt oss att skapa vår egen nisch och vårt eget liv. Det är åtminstone det vi blir itutade att tro. I själva verket är vi socialt intvingade att tycka och tänka och agera på ett visst sätt. Klä dig lite annorlunda och du riskerar att diagnosticeras som schizotyp, om det inte är något socialt etablerat som punkare eller finsk rom, säg att du stödjer de svagaste i samhället – de ofödda barnen, och du får en orkan över dig om kvinnans rätt till sin egen kropp. Listan kan göras lång….

Men när det kommer till religion, då ska vi helst vara privatreligiösa, om vi nu nödvändigtvis måste vara religiösa. Skulle vi ta steget ut och gå med i ett religiöst samfund, ja då måste tron ske helt på våra villkor. Det är  här som det uppstår problem. Det är nämligen inte så att vi ska anpassa Gud efter oss, utan vi ska anpassa oss efter Guds vilja. Jag tänker på Kristus som valde att följa Gud, men ändå hoppades att slippa den smärta han ska komma att gå igenom. Till slut, under den djupaste psykiska tortyren när han t om svettas blod, då uttrycker Jesus Kristus Fader, låt din vilja ske, inte min”.
 
Ibland vill vi inte det som Gud vill med oss. Det är svårt, tungt, känns orättvist och ibland omöjligt. Men har vi tagit emot Jesus Kristus i vårt liv så är vårt liv i hans händer. Vi måste följa Gud, inte för att vi är tvingade, utan för att vi innerst inne vet vad som leder till evigt liv och inre lycka.  För olika människor kan detta betyda olika saker, men som sista dagars heliga vet vi t ex att vi inte får vara ohederliga, vi får inte leva tillsammans med någon utanför äktenskapet, vi måste följa visdomsordet och vi måste betala tionde. 
 
Om vi litar på Gud och håller hans bud så har vi också hans löfte om att han ser till våra behov. Själv betalar jag tionde trots att jag är ensamstående med fyra barn. Det låter kanske omöjligt, men i fem år har jag klarat mig ekonomiskt, utan någon ekonomisk hjälp utifrån. Jag håller min del i förbundet till Herren och Herren i sin tur är förbunden att hålla sin del. 
 
Det är många medlemmar i kyrkan som bloggar idag.  På kyrkans officiella hemsida finns t om råd om hur vi som medlemmar kan sätta upp en privat blogg och förmedla vår tro. Lds.org. Sharing the gospel online.
 En av dessa medlemmar, Greg Trimble, skriver om detta att vi vill anpassa tron efter våra behov under den provocerande rubriken  ”Sluta låtsas som om Kristus accepterar allt och alla.” Inlägget skrevs den 20 juni och i anslutning till den heta diskussionen om Kate Kelly och Ordain Women.
”Allt för många männikor struntar i vad som står i skrifterna och försöker anpassa Kristus. Allvarligt talat, du kan inte göra det.  Allt för ofta läser vi ett fåtal skriftställen som får oss att må bra och så struntar vi i allt annat som vi känner till om Kristus och som kanske skulle få oss illa till mods. Vissa av oss har böjt sig för moderna trender och tillåtit sig själva att bli manipulerade av media och falska lärare. Allt för många människor letar efter en religion som är lättsmält. I världen erbjuds vi omedelbar frälsning och blir lärda att Kristus accepterar vem som helst precis som de är. Det finns ingen skillnad mellan våra dagar och Jesajas tid när människorna bad honom att inte profetera det rätta, utan istället bad om det lätta. 
 
 9 Ty det är ett upproriskt folk, barn som ljuger,
barn som inte vill höra HERRENS undervisning
10 och som säger till siarna:
”Skåda inte!”
och till profeterna: ”Profetera inte för oss det som är sant.
Tala smickrande ord till oss, profetera bedrägliga ting.
  (Jesaja 30:9-10)
 
 Istället för att leta efter en kyrka som lär ut sanningen, så är många på jakt efter en kyrka som kan tillfredställa deras inre behov av att dyrka Gud, och samtidigt leva den livsstil de själva vill oavsett hur ogudaktig den än må vara…
 
Jag bryr mig ärligt talat inte om ifall du är mormon, katolik, protestant eller någon annan typ av kristen – en sak är i varjefall säker: Jesu Kristi evangelium är inte en buffe´ som du kan komponera ihop till din perfekta tallrik. Det finns ingen frälsning i att bygga din egen religion eller att anpassa Kristus för att passa dina önskningar och behov. Den populära trenden handlar om hur du vill ha ditt liv och sedan anpassa Kristus till just den livsstilen.  Detta görs genom att bejaka Kristi obegränsade kärlek och nåd. Men du kan inte bara gå runt och upprepa att ”Gud är kärlek” (I John 4:8)…Gud hade inte givit dig de andra verserna i bibeln om han inte velat att du skulle läsa och tillämpa dem.
På senaste tiden har jag hört även från mina vänner att de tar parti för de offentliga protestmakarna Kate Kelly och John Dehlin. De har gjort utttalanden som indikerar att om dessa två personer blir uteslutna från kyrkan för sina känslor, så borde de också ha blivit ex-kommunicerade för att de också kan känna lite likadant.  Så här är det: Dessa två kommer inte att bli uteslutna för sina känslor. Om de blir uteslutna så beror det på att de offentligt leder ett stort antal människor till personligt avfall för att Herren inte har tillkännagett den eller den doktrinen. Istället för att i ödmjukhet be för förändring eller tala enskilt med familjemedlemmar eller kyrkans ledare, så antar de att de kan organisera en mobb för att offentligt och med våld sätta press på Herrens apostlar för att anpassa Jesu Kristi evangelium enligt deras tidsplan och inte enligt Hans. Att ställa frågor är en sak, men att protestera en helt annan. Grunden i denna rörelse är känslan av att Kristus var så kärleksfull och accepterande av alla människor att han aldrig skulle stå för någon slags exkludering eller diskriminering. Detta kan inte vara längre bort från sanningen. Ja… det är sant att Kristus älskar oss alla och ja, det är sant att vi bör praktisera läran om inkludering, men Kristus var långt ifrån att acceptera beteenden som inte var i fas med hans bud. Han kom inte hit till jorden för att bara ”acceptera människor” och låta dem bete sig hur de ville.
 
34 Tro inte att jag har kommit för att skapa fred på jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. 35 Jag har kommit för att skilja en son från sin far, en dotter från sin mor och en sonhustru från sin svärmor, 36 och en man får sina egna till fiender. 37 Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. 38 Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig. 39 Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det.  (Matteus 10:34-39)
På ett annat ställe  i Nya Testamentet säger han att han aldrig kände dem när han talar om människor som är ovilliga att omvända sig och leva i enlighet med budorden.  Kristus begär att du tar ställning. Han frågar vilken sida du står på och detta visar du genom frukterna av hur du lever. Alla och allt är inte ”ok” eller ”accepterat” av Jesus Kristus. Vi är alla älskade av Kristus, men vårt beteende har kraften att få oss att stå vid en stängd dörr som Han inte kan öppna. 
 
 Låter det helt inkluderande?
Om Kristus vandrade på jorden idag och hade predikat samma sak som han predikade då så skulle folk fly hals för huvud. Han skulle lära ut svåra saker. Dra en linje i sanden. Tala om för människor att han älskar dem. Uppmana dem att omvända sig. Kanske t om bli arg och slå omkull några bord. (Matt 21:12-13)
Folk skulle kalla Honom för en fanatiker. Självgod. En person som inte accepterade andra och deras livsstil. De skulle gå bort, starta sin egen religion precis som många gjorde då Han predikade i Israel. Fråga DU måste ställa till dig själv är samma fråga som han ställde till sina apostlar:
 
 ”Inte vill väl också ni gå bort?” (John 6:67)
Människor blir arga på Jesu Kristi Kyrka, på dess ledare och på mormoner runt om i världen för att de försöker försvara några av de grundläggande befallningarna. Jag är häpen över den motreaktion som kyrkan får för sitt ställningstagande om homosexualitet. Kristna både inom och utom kyrkan betecknar kyrkans lära som gammal och omodern. I samma andetag sägs det att mormoner inte tror på bibeln. Det finns inte ett ord om homosexuellt leverne i Mormons bok. Men gissa var det står att det är förbjudet? Paulus säger det i Romarbrevet, i Bibeln, att: 
26 Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. 27 På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.(Rom 1:26-27)
 
… Paulus hävdar att en man ska vara med en kvinna ”I Herren”.
11 Men i Herren är det så att kvinnan inte är till utan mannen eller mannen utan kvinnan. (1 Kor 11:11)
 
…Tänk också på kvinnan som blev tagen för äktenskapsbrott. Frälsaren fördömde henne inte… men han stödde inte heller vad hon hade gjort. Han älskade henne och han förlät henne, men Han menade också vad han sa när Han sa att åt henne att aldrig synda mer.  Kristi förlåtelse får aldrig misstolkas som att allt beteende accepteras.  
 
Mormoner försöker inte vara exkluderande eller diskriminerande mot någon. Om så är fallet så lever de inte i enlighet med sin religion. Äldste Cook uttryckte att ”som kyrka, ska ingen vara mer kärleksfull och medkännande. Låt oss därför stå upp för att uttrycka kärlek, medkänsla och räcka ut en hand. Låt oss inte exkludera familjer eller vara respektlös mot dem som väljer en annan livsstil som en följd av deras känsla för det egna könet.
 
Vi ska alltså visa kärlek och medkänsla, men vi ska aldrig tillåta oss själva att tro att Kristus accepterar oss precis som vi är. Det var aldrig så det var tänkt. Han har alltid uppmanat oss till förändring, att omvända oss, att bli bättre och att överkomma de svårigheter som vi kämpar med…”

http://www.gregtrimble.com/quit-acting-like-christ-was-accepting-of-everyone-and-everything/#.U6cB9yE8s-6.facebook

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Frälsning, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Missuppfattningar, Mormons bok, Profeter, profetior, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s