Bloggare i Mormonkyrkan stöder Kate Kelly i ett upprop

solidarityNu idag så har det kommit ett upprop bland mormonbloggare, Room for All in this Church,  för att stödja Kate Kelly. Hon riskerar att uteslutas på söndag. Hon har redan bestämt sig för att inte närvara på mötet med ledarna i kyrkan.

I och med detta så sker normalt en automatisk uteslutning då kommunikationen mellan dem är obefintlig och därmed tolkas som aggressiv mot kyrkan. Om hon istället bestämt sig för att gå på mötet så visar hon att hon vill kommunicera med dem direkt istället för att kommunicera med dem via massmedia.

Det är mer än ett 70-tal bloggare från ett dussin eller fler webbsidor som signerat uppropet redan.

http://www.sltrib.com/sltrib/news/58076071-78/church-mormon-women-kelly.html.csp

http://janariess.religionnews.com/2014/06/16/mormon-bloggers-podcasters-emphasize-room-lds-church/

Min och Gunnels åsikt är att det inte alls är bra att kommunicera via massmedia för att utöva påtryckning på ledarna i kyrkan. Kyrkans fiender och kritiker som inte är medlemmar kommer med automatik att använda detta till sin egen fördel för att svärta ner kyrkan och göra så att färre personer vill vara medlemmar eller bli medlemmar. Kyrkan riskerar att splittras om man drar in nationell massmedia i kyrkans interna diskussioner.

Som det är nu så skadas Mormonkyrkans missionsarbete då utomstående lägger sig i och tycker till om saker och ting. Det blir svårare att missionera och predika evangeliet, oavsett om man är en vanlig medlem eller missionär.

De allra flesta kvinnor i Mormonkyrkan vill inte vara så radikala som Kate Kelly och OW är, men de vill vara mer delaktiga i de viktiga besluten som rör kyrkan.

Tyvärr så har hela denna debatt gjort att människor uppfattar Mormonkyrkan som patriarkalisk fastän detta inte är fallet. Debatten skadar kyrkan och ger en snedvriden bild av situationen är i kyrkan.

Länken nedan förmedlar just denna bild.

http://lemmonythings.com/2014/06/15/the-mormon-controversy-and-why-its-hurting-more-than-feminists/

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kvinna/feminism, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s