Polygami – inte mormonskt längre – men lesbiskt!

lesbisktPolygami, vad tänker du på då, mormoner kanske? Ja, ryktet har hängt med ett tag kanske, men det var drygt 120 år sedan som polygami bannlystes från kyrkan. Visserligen finns det medlemmar i kyrkan som tillämpade polygami ett par årtionden in på 1900-talet, men det är ändå history om man säger så.

Senaste trenden, om man nu ska tro allt som skrivs, är lesbisk polygami. Det låter som ett intressant koncept tycker jag. I Sverige är vi väldigt toleranta med det mesta inom sexualitet så länge det inte rör sig om tvång, incest, pedofili och djursex, men polygami, t om frisinnade RFSL skulle förmodligen få hicka misstänker jag. Centerns berömda partisjälvmordsförslag om att tillåta polygami i Sverige har väl ingen glömt?

Men hur gör man då om man i ett land är väldigt prohomosexuella och man i denna grupp plötsligt kommer på att polygami också är helt ok? Ja, det är en spännande fråga!

I en skrift på nätet som kallar sig för MrConservative har en artikel överskriften New Trend Among Lesbians: Polygami. De har ivarjefall funnit ett fall av kvinnlig polygami som de skriver om. Huruvida denna artikel ska fungera som skrämselpropaganda mot ett mer promiskuöst samhälle, det kan jag inte uttala mig om.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Äktenskapet, Filosofiska tankar, Högtider och evenemang, Kvinna/feminism, Kyrkans historia, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Polygami – inte mormonskt längre – men lesbiskt!

  1. janne skriver:

    För att använda sporttermer: Dubbelfel.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s