TED talks w/a twist – Why you sholudn´t be scared of mormon general conference

normonsIbland hittar man lite roliga saker på nätet. För den som är allmänt vetgirig inom alla möjliga ämnen så är TED talks ett givet val på facebooklistan. Jag får så många intressanta uppdateringar varje dag från TED att jag knappt hinner titta ens på dem som jag tycker är intressanta.

Nu har en grupp medlemmar som kallar sig för Normons gjort en jämförelse mellan TED talks och generalkonferensen.

I ett nötskal, om du någonsin har tittat på, gillat eller delat en TED talk, då har du en föreställning om vad Generalkonferensen är.

På Generalkonferensen samlas  vitt skilda talare från olika platser, yrken och bakgrund för att delge tal, 10-20 minuters undervisning som kan variera i ämnesval med syftet att lyfta upp och upplysa.

En av de klipp som  Normons har med på sin sida är en av förra hösten bästa tal på generalkonferensen.  Det är Jeffrey R.  Hollands tal om depression där han utlämnar sig själv och berättar om sina egna depressioner som han kämpat med i livet .

Naturligtvis är inte jag den ende mormon som lyssnar på TED talk. En medlem som tar del av TED talk är en bloggare som kallar sig för Gay Mormon Pioneer. Hans favorit TED talk verkar vara  Brene Browns tal om skam och sårbarhet. Något som han känner att han har upplevt som homosexuell.

 

 

 

 

 

 

 

NORMONS; Just a hand full of mormons  trying to prove how freaking normal we are.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Hälsa, Högtider och evenemang, Profeter, profetior, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s