Marie Hav Lundkvists öde uppmärksammas av SVT.

havNu har SVT  regionalt Västnytt uppmärksammat Marie Hav Lundkvists nyutkomna bok Med rullstol i grönsakshissen. Så här skriver SVT :

Hon har gjort en resa som ingen av oss vill vara med om. Från att ha varit en framgångsrik företagsledare, i full fart över hela Skandinavien, till ett liv i rullstol med en muskelsjukdom som inte går att bromsa. Nu vill hon vända hopplösheten till hopp-timism.

Märkte att hörseln försvann

Marie Hav Lundkvist i Lysekil har fyrtio år inom näringslivet bakom sig. Många år som VD och ledare i företag som Lindex och ISS. 2010 var hon engagerad som managementkonsult, företagsdoktor, i Norge och Sverige.

Mitt i alla ständiga flyg och taxiresor märkte hon att hörseln höll på att försvinna. Det var första tecknet på den sällsynta muskel- och nervsjukdom som sen dess gradvis förtvinat hennes kropp, och där läkarvetenskapen fortfarande inte hittat någon bromsmedicin.

Fick åka grönsakshiss

Men att trots det försöka leva ett aktivt liv var lättare sagt än gjort. Och om det har hon nu skrivit en bok. ”Med rullstol i grönsakshissen”.

Grönsakshissen fick hon åka i för att komma in på en restaurang i Oslo och på sin hemsida Hopptimisten beskriver hon vardagsproblem som hon själv inte ägnade en tanke för bara några år sen.

— Jag vill vara aktiv. Jag vill vara en del av samhället. Jag vill vara med familjen på fjället, på havet. Jag vill ha ett liv, säger hon. Men samhället är konstruerat för 40-åringar med friska ben.

Vill uppmuntra andra

Med sin bok och hemsida vill hon ge tips och uppmuntran till andra i samma situation och ingjuta mod att vända hopplöshet till hopp.

— Samhället ser helst att har man en sån här sjukdom ska man helst sitta hemma och be om hjälp och det accepterar inte jag.”

 http://mormonlady.se/jag-vagrar-sorja-jag-vill-kampa/

http://mormonlady.se/med-rullstol-i-gronsakshissen/

http://mormonlady.se/hopptimisten-hopp-och-optimism-kalla-till-livskraft/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Funktionshinder, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Media. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Marie Hav Lundkvists öde uppmärksammas av SVT.

  1. Mormonlady skriver:

    Så starkt av henne att skriva en bok och dela med sig av sitt livsöde.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s