Pulled pork

image (31)För några månader sedan så såg jag på ett teveprogram där de visade olika slags ovanliga maträtter. En av de maträtterna var Pulled pork. De gjorde det hela enligt alla konstens regler med två olika slags såser, en BBQ och en sötsur.

Jag har förenklat rätten en del så att det skulle gå snabbt. Egentligen så ska köttet gnidas in med salt och kryddor och ligga kallt i en plastpåse ett antal timmar först. Det är detta moment som jag struntar i.

1-1,5 kg benfri fläskkarré
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3-5 dl BBQ-sås
salt, svartpeppar, paprika
0,5 dl olja
5 dl vatten (kan behövas mer)
Eventuellt en burk krossade tomater eller lite tomatpuré

Denna maträtt är bra att ha i ugnen över natten, den sköter sig själv.

Först så hällde jag vatten och olja i en stor ugnssäker emaljerad gryta. Sen så öppnade jag plastförpackningen och hällde bort köttsaften, för den vill jag inte ha med.

Efter det lade jag den benfria fläskkarrén i grytan. Jag kryddade fläskkarrén med salt, svartpeppar och paprikapulver.Sen hackade jag löken och vitlöksklyftorna och la dem runt om fläskkarrén. Efter det så hällde jag på BBQ-såsen över fläskkarrén. På med locket och in i ugnen, 110 grader C i 9 timmar.

Man kan eventuellt behöva hälla på lite vatten till efter ett tag, för det ska inte bli torrt. Grytan tas ur ugnen och köttet delas med två gafflar i många små bitar. Sen rör man om i grytan så att allt blandas.

Om man vill så kan man ha i en burk krossade tomater eller lite tomatpuré också dessutom. Vissa vill ha en lite sötare BBQ-sås, medan andra vill ha en mera sötsur sås med krossade tomater. Såserna kan vara milda eller starka, välj själv för det är bara att prova sig fram.

Man kan byta ut köttet i hamburgare, kebab eller tacos mot Pulled pork. Det går bra att äta Pulled pork med potatismos, kokt potatis, ris, pasta, matvete, ris osv. Det är även gott på smörgås. Ha olika grönsakstillbehör som exempelvis sallad, tomat, gurka, (både färsk och inlagd), skivad lök. Själv äter jag gärna vitkålssallad till.

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s