Lisa Nilsson tror på föruttillvaron!

lisanilssonHemmets Journal nr 5-2014 ( 23 januari ) sid. 5. ” Jag hade gett upp tanken på barn och familj ”

Ibland när jag tänker på hur fantastiskt evangeliet är så slår mig tanken att om alla människor hade känt till Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga och vad vi tror på, hade inte många varit medlemmar i kyrkan då? Tyvärr har många svenskar inställningen att institutionaliserad tro inte är nåt för dem.  I Hemmets veckotidning kan vi ta del av sångerskan Lisa Nilssons tro. Hon berättar att hon tror på Gud, men ”jag har ingenting med kyrkan att göra”. Så svenskt, så svenskt. Det som man som medlem i kyrkan fastnar för är emellertid hennes uttalande om att hon tror på en föruttillvaro ”det här barnet måste ha kommit från någonstans.” Vid såna tillfällen bara önskar man att just den personen hade fått ta del av evangeliet. För visst är det så. Lisa Nilssons lilla bebis och alla andra bebisar kommer faktiskt från nånstans. De kommer alla från en Himmelsk Fader som älskar alla sina barn.   Säger bara en sak: ”Himlen runt hörnet.”

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Missuppfattningar, Musik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lisa Nilsson tror på föruttillvaron!

  1. Mormonlady skriver:

    Mmm.. så fint Lisa Nilsson uttryckte sig om sin tro. Det kan vara svårt ibland att känna sig hemma i kyrkor om man inte är van vid det. Svenskar är ju ganska så blyga när det gäller organiserad religion, och det kan krävas mycket mod och beslutsamhet för en person att våga gå till en eller flera kyrkor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s