Missionär från Utah dödad i bilolycka i Västerås i helgen.

elder-mason-baileyI helgen blev en av kyrkans missionärer, äldste Mason Lewis Bailey från Utah påkörd på ett övergångsställe på Narvavägen i Västerås då han tillsammans med sin kamrat var på väg till ett möte. Föraren misstänks för rattfylla.

Det är en stor sorg när en så ung man, som satsat så mycket för att göra sin mission för svenska folket aldrig kommer att bli mött av sina lyckliga föräldrar och syskon som längtat efter sin missionär.  Istället kommer äldste Baileys mission att fortsätta i andevärlden.

Äldste Bailey har tidigare tjänat i Karlskrona. Han sörjs av många syskon här i Sverige. En medlem  tillhörande Karlskrona gren uttrycker att äldste Bailey var ”en av de bästa missionärer jag träffat. Tog verkligen sin mission på allvar.” Denne medlem skriver nu ett brev till föräldrarna för att berätta om deras sons tid här i Sverige och vilket gott inflytande han hade.

Eftersom jag själv kommer ifrån Västerås så känner jag till hur svårmissionerat Västerås är. Samma dag som äldste Bailey blev påkörd, klockan 15.00 på söndagen, döpte han en ny medlem  till Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

Äldste Bailey lämnade sitt vittnesbörd om evangeliet på mormon.org Där skriver ha bl a att om varför han är mormon.

Jag älskar evangeliet av hela mitt hjärta. Jag älskar att jag kan leva med min familj för evigt och att vi alla är med i detta tillsammans. Vi försöker alla att komma tillbaka för att leva tillsammans med vår Himelske Fader igen, och vi vet detta och vi arbetar tillsammans som församling, stavar (=stift), som en kyrka i sin helhet, och även som missionärer. Jag älskar att detta evangelium är till för alla som är villiga att ge sin tid och kraft för att finna ut om det är sant. Detta evangelium har välsignat mig många gånger och jag  kan inte föreställa mig var jag skulle vara om det inte vore för de värderingar som det har lärt mig, och den kärlek som evangeliet har lärt mig att ha för varje person som jag möter.

Vi avslutar med detta vittnesbörd och har de anhöriga i våra böner.

Fox News. 140302. LDS Church missionary from Utah dies while serving in Sweden.

VLT. 140302. Man påkörd – svårt skadad

VLT.140303. Påkörd 19-åring avled

VLT1VLT2

 

 

 

 

För ett tag sedan såg jag detta inslag som handlade om hur missionärsmödrar i Utah hyllade två missionärer som dog under sin mission i Texas då de blev påkörda när de var ute.

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Hjälpverksamhet, Mission och evangelisation, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Missionär från Utah dödad i bilolycka i Västerås i helgen.

 1. sandra nordh skriver:

  Jag träffade han igår och hans tre kompisar på bussen några timmar innan detta hände, pratade med han hela vägen tills jag skulle gå av.. Blev så chockerad när detta hände.. Han var hur trevlig som helst och jag skrattade och hade trevligt med dom hela bussresan. Och kände dom inte alls innan.

  Gilla

  • bdp skriver:

   ja de är väldigt vänliga trevliga och hjälpsamma. Detta är djupt tragiskt.
   jag känner som sagt en missionär (Hansen) som är i Västerås nu och undrar såklart om det var han som var med och överlevde?
   De kanske har någon minnesstund nu på söndag i kyrkan där som du kan gå på?

   Gilla

 2. Mormonlady skriver:

  Oj oj oj, det är så ledsamt att få veta detta. Jag vill bara gråta när jag hör sådant här.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s