Vad betyder ett medlemskap i NATO egentligen?

image (24)Ukraina har bett NATO om hjälp. Kommer NATO med sina militära styrkor för att hjälpa till skyndsamt? Nej. Istället så pratar NATO-länderna om ekonomiska sanktioner, att utebli på G8-mötet som kommer senare i år osv. NATO skickar ingen militär hjälp eftersom Ukraina inte är medlem i NATO. Det kvittar hur mycket Ukraina vädjar då de inte klarar av att försvara sig mot Rysslands invasion.

Kan vi som svenskar relatera till detta? Sveriges försvar är uruselt. Militären klarar av att försvara ett viktigt ställe i Sverige (Stockholm står först i kön) i en vecka. Efter det så rasar allt. Men om Stockholm ska försvaras så finns det inget försvar alls för resten av landet. Ingenting alls!

Av någon anledning så räknar Sveriges politiker med att EU ska hjälpa Sverige om ryssen kommer. För ärligt sagt. Sveriges enda hot förutom hemvändande islamister är nog Ryssland. SÄPO har någorlunda koll på islamisterna, men Ryssland.. det landet blir vi aldrig vän med.

Rysslands argument för att gå in i Ukraina är inte okej. Ryssland har förklarat krig mot Ukraina. Och vad kommer efter detta? Invasion av Sverige?

NATO kommer inte att försvara Sverige vid ett eventuellt hot genom att skicka militär hjälp. De kommer att göra precis som de gör med Ukraina. Det kommer att bli tal om ekonomiska sanktioner och annat som kan kännas i penningpungen. Men det kommer ingen militär hjälp eftersom Sverige inte är medlem i NATO.

Sveriges enda chans till att få militär hjälp vid ett eventuellt hot är att gå med i NATO. Surt sa räven…

För det går inte att både äta upp kakan och ha den kvar. Det kvittar hur mycket svenska politiker vill få oss svenskar att tro att EU kommer till hjälp militärt. EU kommer att hänvisa till NATO. Sverige borde åtminstone vara så kloka att de har en färdig ansökan som de kan skicka in snabbt om det behövs. Då kan man ju hoppas på att den behandlas skyndsamt av NATO.

Det är samma skillnad mellan att vara gift eller sambo. Det är inte samma sak. Den som är gift har ett avtal och har blivit en familj och hör ihop. Men de som är sambo är inte släkt med varandra alls på något sätt, och de är definitivt inte en och samma familj.

Man kan också dra paralleller med det kristna dopet. Det är stor skillnad mellan en som är döpt och en som inte är döpt. I dopet så beseglas avtalet. Så därför kan jag rekommendera alla att döpa sig snarast möjligt. Ju förr desto bättre. För om man inte är döpt så blir det som med Ukraina.

Det kommer ekonomiska sanktioner, men inte någon militär hjälp. För om Jesus Kristus ska kunna ingripa så rejält och genomträngande som vi vill, då behövs det ett dop. Utan dopet blir det mycket mera jobbigt. Det är kanske det som beskrivs av katolikerna som skärselden? Och vem vill frivilligt dit?

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article18463992.ab

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s