Hemgjord deodorant

homemade-deodorantDet finns en uppsjö av olika recept på hur man kan göra sina egna hudvårdsprodukter. Nu fick jag tipset direkt av en fb-vän som varmt rekommenderade detta recept för att göra en ekologisk deodorant. Receptet är snabbt och enkelt och ingredienserna är enkla att hitta. Kanske vi t om kan lägga upp en del av ingredienserna i vårt årsförråd?

Så här gjorde Anna:

Blanda lika delar av kokosolja, bikarbonat och stärkelse (potatismjöl eller maizena) och om du vill, några droppar eterisk olja för doft – voilà! Här behövs inga läskiga kemikalier eller dyra, konstiga blandningar. Denna funkar bättre än allt annat jag provat!!!

Jag hade 4 droppar pepparmintsolja till 0,5 dl kokosolja, typ 1 msk bikarbonat och 1 msk stärkelse (hmm.. fast jag höftade rätt rejält, så proportionerna är inte huggna i sten!)

Ja, så nu är det bara att gå hem och testa. Anna använde Kung Markattas ekologiska kokosolja. Själv har jag jätteproblem med deodorant eftersom jag har så överkänslig hud. Det börjar klia och jag får utslag, även om jag använder en deodorant som inte innehåller alkohol. För mig har ekoprodukter varit det enda som funkat och just nu så använder jag Eila´s deodorant. Här i Göteborg så säljer de den deodoranten hos FRAM.

Tidigare har jag skrivit ett blogginlägg om shenet.se Det är en guldgruva för den som vill göra sina egna hudvårdsprodukter. Anna använde sig av en annan bloggsida, nämligen No´poo. Här finns också en hel del recept för den som vill göra sina egna grejor och slippa kemikalier.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Årsförråd, Ekonomi, Hälsa, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s